La Boutique Fantastique terug in Tivoli De Helling La Boutique Fantastique terug in Tivoli De Helling

Muzikaal gezelschap kijkt terug op hectisch jaar na de albumpresentatie

, Tekst: Ricardo Jupijn

La Boutique Fantastique terug in Tivoli De Helling

Muzikaal gezelschap kijkt terug op hectisch jaar na de albumpresentatie

Tekst: Ricardo Jupijn ,

Eén jaar na het uitkomen van hun debuutalbum speelt het muzikale gezelschap La Boutique Fantastique zaterdag 24 maart opnieuw in Tivoli de Helling. Met bandlid Maurits Goossens blikken we terug op een jaar vol festivals, clubshows, hectiek en brandende ideeën voor een nieuwe plaat.

Vorig jaar tekende La Boutique Fantastique als eerste band bij Kytopia Records en presenteerde niet lang daarna het debuutalbum ‘La Boutique Fantastique’ in een vol Tivoli De Helling. “Het is zo hard gegaan na de album-release vorig jaar, we hebben zo’n vijftig shows in een jaar gedaan”, vertelt bandlid Maurits Goossens. “Voor een band met een eerste album is dat best veel. En we speelden ook niet op de minste plekken, dus daar zijn we heel erg blij mee. Soms ging het misschien iets te hard, maar daardoor zijn we wel enorm gegroeid.”

Clubshows en festivals
La Boutique Fantastique zit op dit moment middenin een clubtour en doet zalen aan als Doornroosje, De Melkweg, Vera en 013. Een stuk minder hectisch dan de festivals waar de band afgelopen jaar speelde. Goossens: “Na die show in Tivoli gingen we al snel het festivalseizoen in en dat was best wel heftig. Sowieso zijn festivals chaotischer. Je hebt maar een korte soundcheck en ombouwtijd en wij zijn natuurlijk een grote band. Met de clubshows hebben we veel meer tijd om alles neer te zetten en kunnen we naar mijn idee ook een completer verhaal vertellen, omdat we meer de extremen kunnen opzoeken binnen onze muziek. Zo kunnen we de muziek helemaal opzwepen en vervolgens weer langzaam overgaan naar een intiem stuk.“
 
Die dynamiek is ook wel noodzakelijk om de band goed tot zijn recht te laten komen. Want wanneer je als bezoeker naar een concert van la Boutique Fantastique gaat, stap je een wondere sprookjeswereld vol melancholische en mysterieuze melodieën binnen. Met een mix van filmmuziek, chansons, hiphop, circus, soul en vleugjes uit het Midden-Oosten, maak je een soort kleine, muzikale geschiedenisreis.
 
Niet alleen is de band beter op elkaar ingespeeld door veel live-ervaring, ook op andere vlakken heeft de band zich ontwikkeld. “We hebben nu ook een decor en een lichtman erbij, die zeker voor onze muziek een verrijking is”, legt Goossens uit. “Maar ik ben ook heel blij dat we nu een manager en een tourmanager hebben, dat scheelt echt een hoop. Eerst deden we alles zelf, ook de logistiek. Maar daar liepen we op een gegeven moment op stuk. Wij moeten eigenlijk alleen met muziek bezig zijn.”

Nieuw materiaal
Inmiddels kijkt Goossens alweer uit naar het opnemen van nieuw werk: "Tussendoor zijn we wel bezig met schrijven, maar na de clubtour gaan we daar weer serieus mee aan de slag. Het ziet er naar uit dat we een stuk minder festivals gaan doen dan vorig jaar en dat is ook goed. We hebben weinig tijd gehad het afgelopen jaar, maar de ideeën voor nieuwe muziek blijven wel gewoon komen”, aldus Goossens, die zegt niet te kunnen wachten om aan nieuw materiaal te gaan werken. Hij is naar eigen zeggen van plan om een maand naar Frankrijk te gaan en daar in alle rust zijn ideeen op een rijtje te zetten. Goossens: “We hebben nog bakken met materiaal liggen en we gaan kijken of het misschien leuk is om een ‘thema-EP’ uit te brengen. Een EP met elektronische of filmmuziek bijvoorbeeld.”
 
Zaterdag
De show op 24 maart wordt volgens Goossens een bijzonder moment voor de band. “Qua gevoel is Tivoli voor ons extra speciaal. Ik ben heel erg benieuwd hoe de mensen het gaan vinden die vorig jaar ook zijn geweest. Ik kan het allemaal voor mezelf wel invullen, maar misschien vinden zij het wel echt bergafwaarts gegaan, ha ha.”
 
Te zien: La Boutique Fantastique, samen met Kapok, zaterdag 22 maart 2012 @ Tivoli de Helling, Utrecht
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht