Case Mayfield, Rats on Rafts, Kim Janssen, Zulu Winter en Bombay Show Pig naar festival deBeschaving Case Mayfield, Rats on Rafts, Kim Janssen, Zulu Winter en Bombay Show Pig naar festival deBeschaving

Metafestival maakt eerste namen 2012-editie bekend

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Case Mayfield, Rats on Rafts, Kim Janssen, Zulu Winter en Bombay Show Pig naar festival deBeschaving

Metafestival maakt eerste namen 2012-editie bekend

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De Botanische Tuinen van Science Park Utrecht zullen 30 juni 2012 voor de tweede keer plaats bieden aan festival deBeschaving. Het festival is alweer toe aan de negende editie en biedt een interessante mix van populaire cultuur, wetenschap en natuurlijk muziek op een van de mooiste festivallocaties van Nederland.

Vandaag heeft deBeschaving de eerste namen van haar 2012-editie bekend gemaakt. Op zaterdag 30 juni zullen onder meer Case Mayfield, Rats on Rafts, Kim Janssen, Zulu Winter, Bombay Show Pig, Einar Stray en Vadoinmessico van de partij zijn. De organisatie heeft gemikt op eigenzinnige acts die passen bij het thema van dit jaar: Consider Alternatives. Met Kim Janssen en Case Mayfield heeft het festival twee van de meest opvallende singer-songwriters van dit moment geprogrammeerd, en in het geval van Mayfield zeker ook een eigenzinnige persoonlijkheid. De Rotterdamse New Wave-band Rats on Rafts maakte eind vorig jaar al veel indruk met een sterk optreden tijdens de november-editie van Club 3voor12/Utrecht en was ook al in De Wereld Draait Door te zien. Van Bombay Show Pig verschijnt binnenkort het debuutalbum dat de band in de Kytopia-studio’s heeft opgenomen onder leiding van producer Simon Akkermans.
 
Naast muziek biedt het veelzijdige festival theater, literatuur, comedy, gaming en natuur- en kunstinstallaties en wetenschappelijke experimenten, verspreid over de bijzondere  Botanische Tuinen op en rondom Fort Hoofddijk.
 

Kaarten voor het eendaagse metafestival kosten €37,50 en zijn te bestellen via de festivalsite en te koop bij en de vestigingen van muziekwinkels Plato en Free Record Shop.

Te zien: Festival deBeschaving, met o.a. Case Mayfield, Kim Janssen, Rats On Rafts, Bombay Show Pig, Vadoinmessico, Einar Stray, Zulu Winter, zaterdag 30 juni 2012 vanaf 12.00 uur @ Utrecht Science Park (Uithof), Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht