Aaumffie pakt alle prijzen bij finale Kei van Amersfoort Aaumffie pakt alle prijzen bij finale Kei van Amersfoort

Hiphoptrio krijgt publiek en jury letterlijk op de knieën

, Tekst: Glenn Veenstra / Foto’s: Patrick Binnekamp

Aaumffie pakt alle prijzen bij finale Kei van Amersfoort

Hiphoptrio krijgt publiek en jury letterlijk op de knieën

Tekst: Glenn Veenstra / Foto’s: Patrick Binnekamp ,

De jonge hiphopformatie Aaumffie heeft zaterdag in De Kelder tijdens de finale van de Kei van Amersfoort 2012 twee prijzen in de wacht weten te slepen. Na een ijzersterk optreden ging het collectief er zowel met de juryprijs als de publieksprijs vandoor.

In een druk bezocht De Kelder wisten de mannen van Aaumffie zich met een strakke act te onderscheiden van de andere vijf deelnemers. Dat ze de bezoekers om hun vinger wisten te winden bleek al snel: toen de hiphopformatie het halverwege hun set voor elkaar kreeg om het gehele publiek op de grond te laten zitten, werd al snel duidelijk dat Aaumffie er deze avond met de publieksprijs vandoor zou gaan. Maar ook de driekoppige jury was duidelijk te spreken over de performance van de jonge Amersfoorters. Jurylid Robert Koole: “Goede beats, strakke raps en interactie met het publiek. Alles klopte gewoon. Ze kregen de zaal echt plat.”
 
Aan het begin van de avond stroomde het publiek slechts mondjesmaat binnen. Hier ondervond vooral openingsact Requested Alms hinder van. De niet altijd even zuiver zingende, maar energieke frontman van de punkformatie, deed zijn best om het publiek mee te krijgen. Daarvoor was het overduidelijk nog te vroeg op de avond. Strakke drumpartijen en een onuitputtelijke hoeveelheid enthousiasme is waar deze band het van moest hebben.
 
De jazzy funk van Georges Poems stond als tweede op de planken en wist de zaal, ondanks het vroege tijdstip, zowaar aan het dansen te krijgen. Het geheel zat strak in elkaar en de saxofoonsolo’s waren een fijne toevoeging. De jury noemde de act nog wel wat te braaf.
 
Poprockband Spenk speelde het technisch op safe, maar dit maakte het geheel wel gelikt. De jury prees het collectief voor de energie die het wist uit te stralen, maar vond wel dat de act van tijd tot tijd slordig in elkaar zat.
 
Stick-it vertelde pas hun tweede optreden te geven. De individuele bandleden klonken goed - vooral de gitaarsolo’s sprongen er echt uit - maar als geheel was de act niet altijd even strak. De jury was vooral te spreken over de creativiteit die terug te horen was in de nummers van de jonge indieband.
 
Hiphopduo Tripes & Godenzoon kreeg vooral lof voor hun interactie met het publiek. De producties mochten van de jury echter wel wat spannender. Opvallend was dat Tripes, die er van tijd tot tijd qua timing een beetje naast zat, overduidelijk meer te zeggen had dan Godenzoon. Laatstgenoemde verzorgde voornamelijk de back-up vocals voor rapper Tripes.
 
Aaumffie mag zich als winnaar van zowel de jury- als de publieksprijs voorbereiden op vier optredens. Beide prijzen staan garant voor een optreden als support-act in De Kelder. De juryprijs biedt de mannen verder een plek in de halve finale van de De Utrecht Popprijs. Ook mogen ze dit jaar openen op Festival Torenpop.
 

Gezien: Finale Kei van Amersfoort met Aaumffi, Requested Alms, Georges Poems, Spenk, Stick-it en Tripes & Godenzoon, zaterdag 24 maart 2012 @ De Kelder

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht