Weekagenda week 26 Weekagenda week 26

Club 3voor12/Utrecht, Casa Rosa, Wildgroei, Club Rivièra, Naald en Kraak, deBeschaving en Knalland lunchconert

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 26

Club 3voor12/Utrecht, Casa Rosa, Wildgroei, Club Rivièra, Naald en Kraak, deBeschaving en Knalland lunchconert

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We breken de week met onze periodieke agenda vol muzikale tips voor Utrecht en omstreken. Twee tips geven we je zo alvast: de laatste editie van dit seizoen van Club 3voor12/Utrecht, donderdag in dB’s, en festival deBeschaving op zaterdag in de Botanische Tuinen. Tot daar!?

Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wie: Sp1ral, Mekong, Kroons, Mensenkinderen, Lucas Hamming, Cricle J
Wanneer: donderdag 28 juni 2012 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Waarom: Aankomende donderdag is het alweer tijd voor de laatste Club 3voor12/Utrecht van dit seizoen. Om deze extra speciaal te maken wordt het een uitgebreide editie met twee podia, waarvan één in samenwerking met NUtrecht. Mis deze laatste editie dus niet! Hier de uitgebreide aankondiging en natuurlijk de teaser:


Wat: Casa Rosa #3
Wie: Jessica Sligter + Het Rosa Ensemble
Wanneer: donderdag 28 juni 2012 (21.00 uur)
Waar: Sao Paulodreef 1 (stadsbus 6, halte Amazonedreef)
Schade: toegang gratis, donaties zijn welkom

Waarom:
Het Rosa Ensemble viert dit najaar haar 15-jarig jubileum. Om dat heugelijke feit nu al in te luiden nodigt Rosa Ensemble het publiek een aantal keer uit in haar studiocomplex in Overvecht. Waar het publiek bij de vorige versie #2 getuige was van een muzikale duiveluitdrijving in de vorm van het Amsterdams duo Sleep Gunner, die de hartverscheurende liedjes van het fifties songwriter duo The Louvin Brothers op twee gitaren interpreteerden, komt deze editie van Casa Rosa vocaliste Jessica Sligter op bezoek in Overvecht. Jessica Sligter was als zangeres betrokken bij de voorstelling Götterfunken, die het Rosa Ensemble vorig jaar in vijf steden op de podia bracht. Tijdens Casa Rosa #3 zal ze een solo performance doen en als zangeres een bijdrage leveren aan enkele stukken van Het Rosa Ensemble.


Wat: Wildgroei
Wie: Mike Mago, Fucking Breed, Electric Pranksters, Filosofische stilte en vj’s Glitterende Eenhoorn en Menah
Wanneer: donderdag 28 juni 2012 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: Pay What You Want, maar tussen € 3 en € 6

Waarom:
 Wildgroei sluit het seizoen 2011-2012 af met een knaller: het Utrechtse Bmkltsch Rcrds is de host van de avond en ze nemen hun Officecrew mee: Mike Mago en Fucking Breed! Hiernaast staan residents Electric Pranksters op het podium en voorzien vj Glitterende Eenhoorn en Menah de zaal weer van visuals. In het café staat Filosofische stilte, die vorige week de aandacht op zich heeft gevestigd met zijn 'Ill Chronicles EP'.


Wat: Naald en Kraak
Wie: Voodoo Swing
Wanneer: vrijdag 29 juni 2012 (21.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Waarom:
 Zoals jullie natuurlijk allang weten richt het Utrechtse DJ-collectief Naald en Kraak zich uitsluitend op vintage grooves: genres als 50's rockabilly, R&B, 60's soul en garage. Met hun bijzondere collectie oude platen en singletjes laten de DJ’s van Naald en Kraak de mensen swingen en maken ze sfeer; “So let’s do the Monkey and the Shake!” Tijdens de editie van vanavond een live optreden van het Amerikaanse rockabilly trio Voodoo Swing!


Wat: Club Rivièra
Wie: SHMLSS + RipTide + HyperHyper
Wanneer: vrijdag 29 juni 2012 (23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 4 (gratis voor 0.00 uur)

Waarom:
 De vrijdagen in Tivoli Oudegracht staan deze zomer in het teken van Club Rivièra, een gloednieuwe clubavond die staat voor de festivalsound van 2012. Verwacht disco, house, uk garage, electro, maar ook indie gebracht door de fijnste DJ’s uit 030. Zo komen de eerste vier edities onder meer SHMLSS, Kypski, HyperHyper, St. Paul, Vic Crezée, RipTide en El Maria voorbij.

Voor twaalf uur mag je gratis naar binnen en daarna betaal je slechts 4 euro. Vanwege de warmte in deze zomermaanden verkopen ze ook nog ijsjes en sangria op het podium. De line-up voor de eerste editie is: SHMLSS, RipTide en HyperHyper. Volgende edities staan op de agenda voor 6, 20 en 27 juli.
Wat: Festival deBeschaving
Wie: Onder meer Blood Red Shoes, Will and the People, Alt-J, We Were Promised Jetpacks, Slagsmålsklubben en Bombay Show Pig
Wanneer: zaterdag 30 juni 2012

Waar: Botanische Tuinen
Schade: € 22,50

Waarom: Nog een paar dagen en dan is het tijd voor de 2012-editie van deBeschaving. Behalve muziek kun je in de schitterende Botanische Tuinen terecht voor wetenschap, spoken word, theater, film en nog veel meer. Tussen de muzikale acts vind je het überhippe Alt-J, Pinkpop-favorieten Will and the People en Blood Red Shoes en Bombay Show Pig. Die laatste maakte met Vulture/Provider één van de betere Nederlandse albums van dit jaar. Inluisteren doe je hier (Spotify). Natuurlijk zijn wij er zaterdag ook bij.


Wat: Knalland Lunchconcert #2
Wie: Mister & Mississippi, Port of Call en Bucket Boyz
Wanneer: zondag 1 juli 2012 (13.00 uur)

Waar: Marshallaan 279, Utrecht
Schade: pay what you want

Waarom:
 Wat hebben we genoten, op het eerste Knalland lunchconcert. Van de muziek van Tommy Ebben, Guy Corneille en Oh, Brave Wide Eyes natuurlijk, maar ook van de huisgemaakte soep van Annelotte de Graaf. Fijn dat er een tweede editie komt. Op 1 juli wordt er gespeeld door Mister & Mississippi, Port of Call en Bucket Boyz. En er is vast ook weer wat huisgemaakts. Bijdrage op basis van Pay What You Want.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht