Weekagenda week 25

Young Locals!, We Love People in Bearsuits, Boemklatsch Equalizer, finale Live & Local, The Computers

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De uitschakeling van het Nederlands Voetbalelftal mag voor sommigen teleurstellend zijn, het betekent in ieder geval dat je in je favoriete poppodium weer terecht kunt voor waar het écht om draait: muziek. Check onze weekagenda om te zien waar je deze week precies terecht kunt.

 

Wat: Young Locals!
Wie: Act1, Staalmeesters, Dear My Friends en Red Curtain
Wanneer: woensdag 20 juni 2012
Waar: dB’s (deur: 20.00 uur)
Schade: € 2

Waarom: De vierde en laatste editie van bandcoachingtraject Young Locals! wordt afgesloten op woensdag 20 juni 2012 in dB’s. Na de afgelopen maanden workshops op het gebied van Band Business, Marketing en Stage Performance te hebben gevolgd gaan Act1, Staalmeesters, Dear My Friends en Red Curtain laten horen en zien waar het echt om gaat: live spelen!
Wie: We Love People in Bearuits + Recorded Works
Wat: electropop
Wanneer: vrijdag 22 juni 2012
Waar: ACU (zaal open 21.30 uur)
Schade: € 5

Waarom: In Utrecht vindt van 15 juni tot en met 1 juli het MidZomerGracht festival plaats en ook ACU doet vanavond mee: met bands en met een speciale queer editie van Vitamine ACU. De bands zijn We Love People in Bearsuitsin februari nog te zien bij Club 3voor12/Utrecht - en Recorded Works. Beide bands combineren het traditionele band-concept met meer elektronische invloeden waardoor een bijzonder dansbaar geheel ontstaat dat naadloos aansluit op het verdere programma met de Vitamine ACU dj’s.
 
 
Wat: Finale Live & Local
Wie: SolarFlare, Pioneers Town en nog drie bands
Wanneer: zaterdag 23 juni 2012
Waar: De Peppel, Zeist (deur: 20.30 uur)
Schade: gratis

Waarom: Met de Utrecht Popprijs 2012 is nog maar net achter de rug of de eerste voorronde begint al weer. Sterker nog, de Zeistse bandwedstrijd Live & Local is al weer toe aan de finale. Zaterdag nemen vijf bands het tegen elkaar op in de strijd om een plek in de halve finale van de Utrecht Popprijs. De finale bestaat uit de beste bands van de halve finales, en de winaars van de publieksprijs van de beide halve finales. Daarnaast heeft de jury een extra wildcard te vergeven. De finalisten zijn: SolarFlare, Pioneers Town, The Cherry Season en Massive Magic. De wildcard is gegaan naar: Go!MMM.
 
 
Wie: Boemklatsch Equalizer
Wat: hiphop, house, breaks en electro
Wanneer: zaterdag 23 juni 2012
Waar: Tivoli Oudegracht (23.00 uur)
Schade: € 15

Waarom: Boemklatsch heeft in de afgelopen drie jaar veel kilometers gemaakt. Met ruim 500 optredens in binnen- en buitenland op zak, vonden de mannen het tijd voor revisie. In 2011 besloten ze om alles zelf te gaan doen. Dit resulteerde in nieuwe muziek en een nieuwe show. De sound van Boemklatsch heeft zich continu ontwikkeld en in de DJ-sets werd altijd de breedte opgezocht. De combinatie van hiphop, house, breaks en electro zorgt voor een keihard feestje waarbij iedereen vanzelf gaat dansen!
Gewapend met een nieuw album, een nieuwe EP en een visueel spektakel van 16 projectiezuilen, trekt Boemklatsch Equalizer in 2012 naar de zomerfestivals. Maar voor ze dat doen is het zestal nog te zien in Tivoli Oudegracht op zaterdag 23 juni.

Let op: je ticket voor Boemklatsch geeft je ook toegang tot DUM DUM met Bodikka + Guerilla Speakerz + El Maria!

 

Wie: The Computers + John Coffey
Wat: loud!
Wanneer: maandag 25 juni 2012
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom: Volgens de mensen bij dB’s, en zij niet alleen, is The Computers de hoop van de Britse Rock ’n Roll. De band speelt blues/rock en roll maar ook soul en hardcore, waar ze het tempo en de urgentie vandaan halen. Referenties zijn Rocket From the Crypt, The Hives meets The Locust/Black Flag, Destroy Everything. Ondanks een erg matig geluid maakten ze ruim een maand geleden al behoorlijk wat indruk met hun optreden op Bevrijdingsfestival Utrecht. Support komt van het Utrechtse John Coffey dat hard werkt aan een nieuwe release en een knalfeestje om dat te vieren in Tivoli de Helling in september. Vanavond in dB’s vast een voorproefje! Check alvast nieuwe video ‘Romans’.