Weekagenda week 24 Weekagenda week 24

Guitar Wolf, Meindert Talma en de Rode Kaarten, KNG56, A Lazy Sunday Afternoon, Struinen in de tuinen en My Morning Jacket

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 24

Guitar Wolf, Meindert Talma en de Rode Kaarten, KNG56, A Lazy Sunday Afternoon, Struinen in de tuinen en My Morning Jacket

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Check onze muzikale tips in de weekagenda om te zien waar je kunt ontsnappen aan het alomtegenwoordige voetbal. Helemaal eraan ontkomen is bijna niet mogelijk, maar Meindert Talma doet het met een knipoog.

Wie: GUITAR WOLF + Stilettos
Wat: Rock ‘n Roll Punk
Wanneer: donderdag 14 juni 2012
Waar: dB’s (zaal open 21.00 uur)
Schade: € 10

Waarom: Ze kijken er al weken naar uit in dB’s, het optreden dat GUITAR WOLF op donderdag 14 juni aldaar zal geven. GUITAR WOLF komt uit JAPAN en rockt als een geisha op TNT. Explosief? Reken maar! Volgens de mensen die het kunnen weten is het de vetste rock ‘n roll punkband van de afgelopen 20 jaar. In dat geval is er maar één band die voor deze rockers kan openen: onze eigen superrockers Stilettos!

Wie: Meindert Talma en de Rode Kaarten
Wat: liedjes over eenmalige voetbalinternationals
Wanneer: zaterdag 16 juni 2012
Waar: EKKO
Schade: € 10

Waarom: Op derde Kerstdag 2011 bezoeken Remko den Boef en Karel Smouter Meindert Talma met de vraag of hij een soundtrack zou willen schrijven voor Eenmaal Oranje, hun boek met verhalen over eenmalige internationals zoals Bert van Marwijk en Oekie Hoekema. Voetballiefhebber Talma duikt meteen zijn studio in en komt er twee weken later weer uit met elf songs die ook voor voetbalhaters genietbaar zullen zijn. Liedjes over de mooiste Nederlandse voetbal(bij-)namen. Of over eenmalige internationals die snordrager waren, of plotseling bevangen werden door faalangst, of liever anoniem waren gebleven of het Wilhelmus niet mee durfden te zingen.

Eenmaal Oranje verscheen eind mei bij Uitgeverij LJ Veen en Excelsior Recordings. Het album (Talma's tiende) werd opgenomen in de voetbalkantine van VV Helpman in Groningen door producer, muzikant en Utrechter Pim van de Werken. Live wordt Talma ondersteund door het stampende pop-soulcombo De Rode Kaarten.


Wat: KNG56 #10
Wie: Daniel Cross, The Subhuman, Maask, The Fire Harvest, Primo Jr. en Joris Diks
Wanneer: zaterdag 16 juni 2012 (deur open: 18.00 / expo: 18.00 – 20.00 / muziek: 20.00 – 23.00 / eind: 00.00)
Waar: Kromme Nieuwegracht 56
Schade: € 10 (inclusief eten & Utrecht Indie Route dvd), drankjes zijn slechts € 1

Waarom: Alweer de tiende van het kleinste podium in Utrecht. Deze keer een uitgebreid zomers buitenfestijn met muziek in de tuin, muziek in de kelder, een expositie op zolder, een klankinstallatie in het trapgat, eten, bier en ook nog een dvd voor thuis. Who needs voetbal? Dit is toch wat je wilt in de zomer? Er zijn optredens van Daniel Cross van het Rosa Ensemble, The Subhuman, Utrechts enige echte supergroep The Fire Harvest en geluidskunstenaar Maask. De klankinstallatie is van Primo Jr. en Joris Diks laat ter ere van de 10e editie zijn werk zien aan de waslijn op zolder. Tot slot krijg je een dvd mee met clips van de Utrecht Indie Route, de wandelroute die je afgelopen november tijdens Le Guess Who? door de stad kon maken.


Wat: A Lazy Sunday Afternoon
Wie: Close Up!, Guy Corneille en The Light Brigade
Wanneer: zondag 17 juni 2012 (van 13.00 – 17.00)
Waar: Park Lepelenburg
Schade: gratis entree

Waarom: Het is bijna zomer en net als voorgaande jaren betekent dat elke derde zondag van de maand A Lazy Sunday Afternoon  in Park Lepelenburg. Een gratis minifestival voor jong en oud van 13.00 tot 17.00 uur. Vanaf 13.00 uur laten de prijswinnaars van kunstbende in de disciplines taal, theater, dans en muziek kun kunsten zien. Het energieke poprock-viertal Close Up is er daar één van. Om 15.20 speelt Guy Corneille, die in de afgelopen maanden de Clash of the Titans én de Utrecht Popprijs op zijn naam schreef. De middag wordt om 16.10 uur afgesloten door The Light Brigade; een doorstart van de indierockband Mitch met in de gelederen onder andere Stefan ’t Hooft. Nieuw ten opzichte van voorgaande edities zijn een aantal zitplaatsen voor het podium, een ‘join the pipe’ water-tap-punt in het park en picknick catering door HOOI. Ook Roberto Gelato is weer present. Mocht het regenen, is er voor een verrassende oplossing gezorgd.


Wat: Struinen in de Tuinen
Wie: Cortez, For the Birds, Nona. Mezlev, Spenk en Laura Arkana
Wanneer: zondag 17 juni 2012 (van 13.00 tot 18.00 uur)
Waar: Diverse tuinen in Amersfoort
Schade: gratis entree

Waarom: Na 'Gluren bij de Buren' krijgt Amersfoort ook een zomeruitvoering van dit festival voor amateurkunst: Struinen in de Tuinen. Op zondag 17 juni 2012 worden 68 tuinen gevuld met het beste dat Amersfoort op het gebied van amateurkunst te bieden heeft. Tussen al die kunstenaars vind je ook een groot aantal bands/artiesten zoals bijvoorbeeld Cortez, For the Birds (vorige week nog in de finale van de Utrecht Poppprijs), Nona. Mezlev, Spenk en Laura Arkana.


Wie: My Morning Jacket + King Dalton
Wat: rock en alles wat je je daarbij kunt bedenken
Wanneer: dinsdag 19 juni 2012
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 32,50

Waarom: Met hun laatste album Circuital (2011) bewijst My Morning Jacket opnieuw een van de meest interessante rockbands van dit moment te zijn. Niet alleen vanwege de mooie muziek (luister eens naar openingsnummer Victory Dance), maar ook vanwege de vooruitgang die de band telkens weer maakt. Eind jaren negentig begonnen als een pure alt.countryband, hebben Jim James en de zijnen zich ontwikkeld tot een veelzijdig gezelschap dat bijna elk rockgenre beheerst. Van Crazy Horse-gitaargeweld via progressive rock tot Flaming Lips-achtige gekkigheid. Must-see optreden van een band die zich overal en altijd leeg speelt. De optredens in Europa zijn onderdeel van de Spontaneous Curation Series, waarbij fanclubleden en fans invloed kunnen uitoefenen op de setlist. Meer info hier.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht