Nieuw seizoen A Lazy Sunday Afternoon van start Nieuw seizoen A Lazy Sunday Afternoon van start

Vier minifestivals in Park Lepelenburg met muziek, dans, dichters en theater

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Nieuw seizoen A Lazy Sunday Afternoon van start

Vier minifestivals in Park Lepelenburg met muziek, dans, dichters en theater

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Ook deze zomer kun je elke derde zondag van de maand in Park Lepelenburg terecht voor dans, dichters, theater maar vooral muziek. Dus weg met het EK, wielrennen, de Olympische Spelen en wat er allemaal nog meer is, maar gewoon chillen bij A Lazy Sunday Afternoon. 3voor12/Utrecht zet de edities van dit jaar op een rij.

Net als voorgaande jaren kun je in de maanden juni, juli, augustus en september van 13.00 tot 17.00 uur bij A Lazy Sunday Afternoon terecht voor een gratis middagvullend programma. ZIMIHC en Pollination hebben gezorgd voor muziek, poëzie, spelletjes, picknick en meer. Nieuw ten opzichte van voorgaande edities zijn een aantal zitplaatsen voor het podium, een ‘join the pipe’ water-tap-punt in het park en Picknick Catering door HOOI. Roberto Gelato staat er elke editie met verkoelende ijsjes. En als het regent – wat we niet hopen natuurlijk – schijnt er een verrassende oplossing te zijn voor slecht weer. Geen enkele reden meer om niet te gaan.
 
Zondag 17 juni
Een groot deel van het programma bestaat uit een revue van negen optredens van de winnaars van Kunstbende 2012. Met muziek van Isa & Prins en poprock van eersteprijswinnaar Close Up, theater door Goochelaars & Gekkigheid, Stoute Schoenen en The Strangers, dans van 2crew4you en taalkunst door Babeth Fonchie Fotchind, Sam Verbeek en Shanna de Ruiter. Om 15.20 speelt Guy Corneille, die in de afgelopen maanden de Clash of the Titans én De Utrecht Popprijs op zijn naam schreef. De middag wordt om 16.10 uur afgesloten door The Light Brigade; een doorstart van de indierockband Mitch met in de gelederen onder andere Stefan ’t Hooft. Verder Fiets voor Fiets: laat je fiets pimpen en lever een bijdrage aan een fietsproject in Afrika en John PK met funky African beats.
 
Zondag 15 juli
De juli-editie heeft singer-songwriter en ‘zielzwerver’ Willem Jacobs, gypsyjazz van Indifference, Indierock van Sur Nilsson en tenslotte de elf man sterke big band JustUs met een repertoire dat van Duke Ellington tot Weather Report gaat. Poëzie door taalkunstenaars Wibo Kosters, Jolies Heij en Hanneke van Eijken.
 
Zondag 19 augustus
Zanger-soundwriter-gitarist Joop Nolles, voormalig 3voor12/Utrecht selecteert Baby Face Nelson, Keltische en Noorse folk van AMMA en My Blue Van, winnaar van de publieksprijs bij De Utrecht Popprijs, met een combinatie van blues, soul- en stonerrock. Verder is er poëzie door Patrick Prins.
 
Zondag 16 september
De laatste editie van dit jaar heeft improvisatie zonder songstructuren door The Zeno Project, gedichtliedjes van Marieke Rijneveld, outlaw bluegrass van Jesus Evil Highway, het unieke project Whole Lotta Bass met 5 contrabassisten en reggae en dub van Independent Intavenshan. Tussendoor is er poëzie door Nanne Nauta.
 

Te zien: A Lazy Sunday Afternoon, zondag 17 juni, 15 juli, 19 augustus en 16 september 2012 van 13.00 tot 17.00 uur @ Park Lepelenburg, Utrecht

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht