Kort Utrechts Popnieuws Week 26

Deze week nieuws over onder meer Summer Darkness, de Javasessies, Club Rivièra, Joop Nolles, Rachèl Louise en Color Ones.

Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre ,

De redactie van 3voor12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week nieuws over onder meer Summer Darkness, de Javasessies, Club Rivièra, Joop Nolles, Rachèl Louise en Color Ones.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

Club Rivièra nieuwe zomerse clubavond in Tivoli Oudegracht
De vrijdagen in Tivoli Oudegracht staan deze zomer in het teken van Club Rivièra. Verwacht disco, house, uk garage, electro, maar ook indie gebracht door de finest dj’s uit 030. Zo komen de eerste vier edities onder andere SHMLSS, Kypski, HyperHyper, St. Paul, Vic Crezée, RipTide en El Maria voorbij. Vóór twaalf uur mag je gratis naar binnen, daarna betaal je 4 euro entree. En mocht de temperatuur in Tivoli tot tropische waarden stijgen: op het podium worden ijsjes en sangria verkocht. De line-up voor de eerste editie bestaat uit SHMLSS, RipTide en HyperHyper. Noteer de volgende data alvast in je agenda: 6 juli (met Prace, Leroy Rey en Kypski), 20 juli (met Jeff Solo, Vic Crezée, El Maria ) en 27 juli (met The Stress, St. Paul, Eindbaas).

Summer Darkness Warm Up Party
Het laatste weekend van juli vindt de 10de editie van Summer Darkness plaats in de Utrechtse binnenstad. Om alvast in de stemming te komen organiseert Tivoli op zaterdag 30 juni tijdens de maandelijkse Cyberia dansavond een speciale Summer Darkness Warm Up Party. Tijdens deze avond is veel aandacht voor alle acts en activiteiten die plaatsvinden tijdens Summer Darkness 2012. Verder worden er tijdens deze avond diverse promopakketen weggeven, maak je kans om tickets te winnen en wordt het complete blokkenschema bekendgemaakt. De Warm Up Party begint om 23.00 uur in Tivoli de Helling. Entree is 7 euro.

Nieuwe single en video Color Ones
De Utrechtse band Color Ones lanceerde onlangs zijn nieuwe, tweede single ‘Live Forever’ en maakte er meteen een professioneel uitziende videoclip bij. Kijk hier naar het resultaat. Live zien? Dat doe je 16 augustus, dan speelt Color Ones tijdens UIT, de Utrechtse Introductie Tijd.

Nieuwe single Rachèl Louise
Ook Rachèl Louise heeft een nieuwe single uitgebracht. ‘Take Your Place’, verscheen 22 juni en is een voorproefje van haar debuutalbum dat in oktober uitkomt.

Java Sessies op Bandcamp
Al eerder besteedden we in Kort Utrechts Popnieuws aandacht aan de Java Sessies: huiskamerconcerten met talentvolle jonge singer-songwriters in de Javastraat in de Utrechtse wijk Lombok. Vooralsnog staat er nog geen nieuwe sessie gepland, maar de voorgaande sessies zijn opgenomen. Via Bandcamp kun je luisteren naar de sessies van Rachel Louise, Mister & Mississippi, Charles Frail, Daniel Versteegh, Tangarine en Jesse Woodson.

Joop Nolles bijna beter
Goed nieuws van en over Joop Nolles. De blessure aan zijn linkerhand die hem er in maart van weerhield zijn nieuwe cd Well Well Well (It’s Love) te presenteren, is voor 85% hersteld. Well Well Well is uit en te koop bij Plato of bij hemzelf. Er is ook al een nieuwe datum voor de uitgestelde cd-presentatie: zondag 7 oktober 2012, wederom in dB’s Utrecht.

Try Acrobatics wint Art Rocks!
De Amsterdams-Utrechtse popband Try Acrobatics heeft de finale gewonnen van Art Rocks!, de muziekcompetitie die Museum Boijmans van Beuningen in samenwerking met de Grote Prijs van Nederland heeft georganiseerd. Try Acrobatics is één van de bands die op de Art Rocks-website een kunstwerk uit het Boijmans heeft gekozen en daar een song over heeft geschreven. Met het nummer 'Replica', geïnspireerd op het schilderij 'La Reproduction Interdite' van René Magritte, wist de band 20% van de stemmen te vergaren. De aanwezige vakjury sprak van: “Een hele mooie pakkende popsong met een tekst die perfect aansluit op het gekozen werk van Magritte.” De band ging naar huis met de hoofdprijs van 1.000 euro en een museumjaarkaart.