Kort Utrechts Popnieuws Week 25

Deze week nieuws over onder andere Tenement Kids, Casa Rosa, Blaudzun, Bmkltsch Rcrds en Pitto.

Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Gemma Pauwels ,

De redactie van 3voor12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week nieuws over onder andere Tenement Kids, Casa Rosa, Blaudzun, Bmkltsch Rcrds en Pitto.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

Nieuw album Tenement Kids en videosessie bij Walk in | Play | Walk out
Ruim drie jaar is het inmiddels geleden dat debuutalbum We’ve All Been Down van Tenement Kids verscheen. Met dat album bevestigde de band de reputatie die met de eerste demo en de vele live-optredens al was opgebouwd: die van een energieke en ongepolijste punkrockband. De self-titled opvolger van We’ve All Been Down verschijnt in september van dit jaar bij Suburban Records. De geruchten dat geluid en de songs van het viertal meer richting Southern Rock gaan blijken te kloppen. De band ging de studio in met producers John Morand (The Black Crowes, Sparklehorse, Lamb Of God) en Sven Lens (Willie Nelson, Snoop Dogg, Nelly Furtado) en kwam naar buiten met een album waarop invloeden doorklinken van Bruce Springsteen, The Allman Brothers en Lynyrd Skynyrd. Authentieke rock met een broeierige zweem americana. Check hier de vier vette nieuwe nummers die ze een paar weken geleden hebben opgenomen voor Walk In | Play | Walk Out. Doen!

Casa Rosa #3: Jessica Sligter & Rosa Ensemble
Het Rosa Ensemble viert dit najaar haar 15-jarig jubileum. Om dat heugelijke feit al deze zomer in te luiden nodigt Rosa Ensemble het publiek uit in haar studiocomplex in Overvecht. De eerstvolgende editie van Casa Rosa is donderdag 28 juni. Waar het publiek bij Casa Rosa #2 getuige was van een muzikale duiveluitdrijving in de vorm van het Amsterdams duo Sleep Gunner, die de hartverscheurende liedjes van '50s songwriter duo The Louvin Brothers op twee gitaren interpreteerden, komt nu Rosa Ensemble-vocaliste Jessica Sligter op bezoek in Overvecht. Jessica Sligter was als zangeres betrokken bij de voorstelling Götterfunken, die het Rosa Ensemble vorig jaar in vijf steden op de podia bracht. Tijdens Casa Rosa #3 zal ze een solo performance doen en als zangeres een bijdrage leveren aan enkele stukken van het Rosa Ensemble.

Begin van de zomer: nieuw video van Blaudzun
Steeds worden we blij gemaakt met een dode mus, maar sinds 21 juni is het toch echt zo ver: de astrologische zomer is begonnen. Mooi moment voor Blaudzun om 'Solar' uit te brengen, zijn passend getitelde nieuwe videoclip.


Bmkltsch Rcrds host podium op Exit festival
Het nieuws was gisteren al bij onze collega’s van 3voor12 te lezen: Bmkltsch Rcrds host op 13 juli een eigen podium op het prestigieuze Exit festival in het Servische Novi Sad. Het Nederlandse label is gevraagd om een hele avond vol te plannen, van 22.00 tot 6.00 uur. “Overdag is het veel te heet en kun je niets doen”, zegt Michiel Thomassen alias Mike Mago, naast dj ook labelmanager van Bmkltsch Rcrds. “We gaan met 18 man naar Servië, daar met 18 man een feest neerzetten en weer terug.” Voordat de delegatie Servië binnenvalt, reizen ze overigens af naar Boedapest om op 11 juli een onofficiële pre-party van het Balaton Sounds Festival te hosten in de A38, een van de meest beruchte clubs in Boedapest. Lees het hele artikel op 3voor12.

Pitto – Walking By The Sea
Een nieuwe video van de Utrechtse producer Pitto, en een hele mooie. Gefilmd op 35mm en geregisseerd door Sarah Domogala.


Componist Merlijn Twaalfhoven luidt nieuwe reeks Checkpoint Cinema in op 9 juli
Componist Merlijn Twaalfhoven is te gast tijdens de eerste van een nieuwe reeks Checkpoint Cinema-avonden in het Louis Hartlooper Complex. Tijdens Checkpoint Cinema laten bekende, bevlogen Nederlanders het publiek hun film naar keuze zien. Een film die raakt aan kunst, conflict en activisme, die hen beweegt en waarvan zij vinden dat de wereld deze moet zien. Twaalfhoven vertoont op 9 juli de film ‘Microphone’ over de alternatieve kunst- en muziekscene in Egypte voor de revolutie. De film gaat over Khaled, die na jaren in de VS te hebben geleefd terugkeert naar zijn thuisland Egypte. Hij belandt in zijn geboortestad Alexandrië waar hij geconfronteerd wordt met zijn verwaterde relaties. Dwalend door de stad komt hij in aanraking met de alternatieve kunstscene waar vrouwelijke rockmuzikanten op daken spelen, skateboarders de stad door cruisen en graffiti-artiesten de stad shockeren met hun muurschilderingen. Na afloop gaat Twaalfhoven met het publiek in gesprek over de film. Het programma begint om 19.00 uur, entree is 5 euro. Na 9 juli zijn er nog twee Checkpoint Cinema-avonden: op 13 augustus en 10 september.

Stekkerfest annuleert de vrijdagavond
Nooit geschoten is altijd mis, maar de ambitie om van Stekkerfest een tweedaags spektakel te maken, is helaas gestrand. Met het huidige aantal verkochte kaarten kon de organisatie het zich niet permitteren om de vrijdagprogrammering door te laten gaan. Daarom is besloten om de vrijdagavond niet door te laten gaan. Wel is het gelukt om headliner Vive la Fête naar de zaterdag te verplaatsen. Consequentie is dat Skip&Die, die niet op de zaterdag konden komen spelen, en La Boutique Fantastique komen te vervallen. Vive la Fête krijgt een plek op het live podium op zaterdag. Daarmee worden twee dagen stekkerplezier gecondenseerd tot een overvolle dag op de nieuwe locatie Park Voorveldse Polder. De mensen die voor de vrijdag een kaartje hebben gekocht zijn tegemoet gekomen en kunnen op zaterdag 14 juli komen genieten van Stekkerfest.