Kort Utrechts Popnieuws Week 22

Deze week nieuws over onder anderen Danibal, Summer Darkness, 3wish en Art Rocks!

Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Gemma Pauwels ,

De redactie van 3voor12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Inclusief een leuke illustratie. Deze week nieuws over onder anderen Danibal, Summer Darkness, 3wish en Art Rocks!

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar  persberichten@3voor12utrecht.nl! De illustratie is deze week gemaakt door Gemma Pauwels.

Mondharpvirtuoos Danibal naar mondharpfestival in Moskou 
Dat de Utrechte mondharpist Danibal een bijzondere plek inneemt in het muzieklandschap wisten we al. Maar dat zijn faam op het kleine tokkelinstrument ook tot ver buiten onze landsgrenzen reikt, bewijst zijn deelname begin juni aan het groots opgezette mondharpfestival Khomus Proms in Moskou. De initiatiefnemer van het festival is de stichting Khomus Universe, dat zich inzet voor promotie van het nationale instrument van de Siberische deelstaat Jakoetsië, de ‘khomus’ (oftewel de mondharp). Vorig jaar vond het Zevende Internationale Mondharpfestival plaats. Toen werd onder andere het Guinness-wereldrecord simultaan mondharpen gevestigd en de Miss Mondharp 2011 uitverkoren. Danibal is uitgenodigd vanwege zijn vrolijke audio-experimenten (o.a. live looping, jodelen en human beatbox). Binnenkort op 3voor12/Utrecht een videoverslag van Danibals Russische avonturen!

Help A Decade of Summer Darkness op Facebook
 
Zoals je wellicht al weet, viert het Summer Darkness-festival dit jaar zijn tiende verjaardag. Om herinneringen op te halen, heeft het festival posters en foto's op de Facebook-tijdlijn geplaatst. De Summer Darkness-organisatie is erg benieuwd naar jouw ervaringen van de voorgaande jaren. Dus heb je mooie foto's die je graag zou willen delen? Plaats die dan bij de juiste datum op de tijdlijn!

Word Miss of Mister Summer Darkness
 
Nog meer Summer Darkness-nieuws. Het festival en Attitude Holland zijn een speciale competitie begonnen waarbij jij het gezicht van Summer Darkness 2012 kunt worden! Upload je foto op de speciale website en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk likes, stemmen en andere aandacht voor jezelf genereert. Vertel ook nog waarom jij zou moeten winnen en wat je beste Summer Darkness-ervaring is. De winnaars verschijnen op het officiële Summer Darkness 2012 artwork en krijgen een passe-partout voor het festival! Meer informatie over de competitie vind je hier.

Eerste video 3wish
Vrijdag 25 mei presenteerde de Utrechtse MC 3wish zijn debuut EP ‘Stille Waters Diepe Gronden’ in dB’s. Inmiddels is er van de track ‘Eigen Wet’ een video verschenen, helemaal opgenomen in Utrecht.

Hi Gain Guitars in Houten opent op 1 juni
Op vrijdag 1 juni opent in Houten een nieuwe bas- en gitaarshop zijn deuren: Hi Gain Guitars. Die dag is er een informele opening vanaf 17.00 uur. Vanaf zaterdag 2 juni is de zaak van Aad van Holsteijn en Marijke Leidelmeijer elke dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 10.00 uur. De shop krijgt ook drie goede oefenruimtes. Deze zullen midden juni in gebruik worden genomen en zijn van tot 11.00 tot 23.00 uur beschikbaar. Om de opening te vieren vindt er op zaterdag 9 Juni een groot openingsevent plaats. Bart Hennephof (Textures) en Kristoffer Gildenlöw (ex-Pain of Salvation) demonstreren Mayones (bas-)gitaren (16.00 uur) en Kensington komt langs om een akoestische in-store te geven (12.00 uur). Ook is er een Q&A met de muzikanten. De hele dag zijn specialisten aanwezig van de merken Gretsch , Charvel, Mayones en Boss.

Drie Utrechtse acts in finale Art Rocks! 
In Kort Utrechts Popnieuws 15 berichtten we al over Art Rocks! Als onderdeel van dit crossmediale project nodigde Museum Boijmans van Beuningen Nederlandse muzikanten uit om een track te maken, geïnspireerd door een kunstwerk uit het museum. Muzikanten konden zich laten inspireren door een selectie kunstwerken en vervolgens hun eigen nummer uploaden. Een jury heeft de tien finalisten gekozen die tijdens de finale op zaterdag 23 juni hun nummer ten gehore mogen brengen. Bij de finale wordt de uiteindelijke winnaar van de Muziekcompetitie door stemming van het publiek gekozen. Tussen de tien finalisten bevinden zich drie Utrechters: de singer-songwriter Myrthe van de Weetering, dj/producer Pitto en singer-songwriter Lilian Hak. Zij maken net als zeven anderen kans op de hoofdprijs van 1.000 euro en een museumkaart.