Daily bread is geen lief klein bandje meer Daily bread is geen lief klein bandje meer

Energieke female-fronted mei-editie van Club 3voor12/Utrecht

, Tekst: Mike van Dooyeweert en Marc van der Laan / Foto’s: Roy Wolters

Daily bread is geen lief klein bandje meer

Energieke female-fronted mei-editie van Club 3voor12/Utrecht

Tekst: Mike van Dooyeweert en Marc van der Laan / Foto’s: Roy Wolters ,

Het werd een latertje, de female-fronted mei-editie van Club 3voor12/Utrecht. Energieke optredens van The Mrs., Nosoyo, Daily Bread en I kissed Charles zorgden er echter voor dat het tot het eind toe druk bleef in dB’s. Uitschieter naar boven was wat ons betreft Daily Bread, dat liet zien alles in huis te hebben om een volgende stap in hun carrière te kunnen zetten.

Het is de eer aan The Mrs. om de female-fronted editie van Club 3voor12/Utrecht te openen. Bassist Sjoerd Tieleman is de enige binnen de band van het mannelijk geslacht, voor de rest maken vrouwen de dienst uit. En geef toe: vrouwen met rockinsturmenten ogen al vrij snel stoer en sexy. De grooverock van The Mrs. is prima. Vergelijkingen met Triggerfinger of Skunk Anansie –zoals ze die op de site maken- gaan nu wellicht nog wat ver, maar deze voormalige Clash Of The Titans deelnemers zijn zeker goed op weg.  

Dan is het tijd voor Nosoyo. Het zestal uit Amsterdam weet dB’s te betoveren met hun dromerige indierock. Ook live is weer heel goed te horen hoe goed de liedjes van Nosoyo eigenlijk in elkaar zitten. Frontvrouw Donata Kramarz heeft een singer-songwriterachtige stem die prachtige klinkt, of ze nu in het Engels of in het Duits zingt.

Daily Bread is “geen lief klein bandje meer”, merkt één van de bezoekers na een paar nummers op. Het is maar de vraag of ze dat ooit waren. Feit is dat de band vanavond op overtuigende wijze het ‘Sexy Garage Dance’ label van zich af schudt. Op zelfverzekerde wijze presenteert het viertal het nieuwe, door electro gedomineerde geluid zoals dat al te horen is op de gratis te downloaden EP The Present. Nieuwe toetsenist Atser Damsma is niet alleen medeverantwoordelijk voor dat geluid, door hem is Kimberly van der Velden ook meer in staat om als frontvrouw te opereren. Op zaterdag 9 juni speelt de band op Torenpop festival in Amersfoort.

Het is al na twaalven als I Kissed Charles het podium betreedt. De band is net terug uit Berlijn waar ze aan nieuwe nummers hebben gewerkt. Platenlabel 8ball, waaraan ze deze ochtend de opnames hebben laten horen, is erg enthousiast. In iets meer dan een half uur speelt de band met zangeres Charlot Henzen als blikvanger een energieke set met uptempo synthpop.
 

Gezien: Club 3voor12/Utrecht met The Mrs., Nosoyo, Daily Bread, I Kissed Charles en DJ Araglin, donderdag 31 mei 2012 @ dB’s, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht