Club 3voor12/Utrecht presenteert: uitgebreide laatste editie Club 3voor12/Utrecht presenteert: uitgebreide laatste editie

Twee podia en extra veel muziek

, Tekst: Jarl Hector

Club 3voor12/Utrecht presenteert: uitgebreide laatste editie

Twee podia en extra veel muziek

Tekst: Jarl Hector ,

Aankomende donderdag is het alweer tijd voor de laatste Club 3voor12/Utrecht van dit seizoen. Om deze extra speciaal te maken wordt het een uitgebreide editie met twee podia, waarvan één in samenwerking met NUtrecht. Mis deze laatste editie dus niet!

Kroons

Het Amsterdamse duo Kroons bestaat uit zangeres Lula Ross en rapper the Unannounced Guest. Kroons is naar eigen zeggen een tegengif voor zaken die een hectisch of gehaast bestaan in de hand werken. Kroons brengt een moderne mix van hiphopbeats en elektronische geluiden. Op speelse wijze voegt Kroons een licht-erotisch subgenre toe binnen de hiphop.

Lucas Hamming

De jonge Lucas Hamming is een veelzijdig muzikant met behoorlijk wat noten op zijn zang. Wellicht ken je hem van zijn zangergezocht.nl-avontuur, toen hij tevergeefs een gooi deed naar het frontmanschap van Only Seven Left. Op zijn debuut-EP zijn hele andere invloeden terug te horen, zoals bijvoorbeeld die van Jeff Buckley. Hammings eigen werk ligt dus veel meer in de blues/rock hoek. Momenteel werkt hij aan een debuutalbum. Wat ons betreft is hij één van de beloftes van 2013. Tijdens de Club van juni zal hij een solo-optreden geven, zichzelf begeleidend op elektrische gitaar.

Mekong

Témy Phem is geen onbekende in de vaderlandse indiescene. Als zanger van de bands Kismet en Paper Tiger heeft hij zowat de hele wereld rond gereisd. Met Mekong legt hij zijn ziel bloot met kleine, emotioneel geladen liedjes die door merg en been gaan, zoals de vorige maand verschenen track 'Medi On TV' van de EP Sun Bears with Antlers.Wat Mekong nog meer te bieden heeft horen we op de Club van juni. 

Mensenkinderen

Als deel van het indiepop-duo Anderson reisde Bas van Nienes de afgelopen jaren de hele wereld over, van Stockholm naar Berlijn, van Los Angeles naar Tokio, om altijd weer terug te keren naar het kneuterige Nederland. Geïnspireerd door zijn thuisland zette hij onder de naam Mensenkinderen een Nederlandstalige indieplaat in elkaar. Op het album Het Land Dat Ooit Vol Eerbied Zong vinden we elf lieflijke elektropopsongs die soms een beetje doen denken aan de liedjes van provinciegenoot Spinvis.

Circle J

Circle J draait al een tijdje mee in de Utrechtse punkscene. Sinds 2002 maakt het vijftal een aanstekelijke mix van stampende punk en folk à la  Dropkick Murphys en Less Than Jake. Als publiek kan je eigenlijk maar één ding te doen: pot bier in de hand, vuist in de lucht, en meebrullen maar!

Sp1ral

Sp1ral is begonnen als een side-project van Sander Oskamp en Robin van Saaze, twee namen die we nog kennen van het ter ziele gegane Taxi To The Ocean. Robin van Saaze is tegenwoordig bassist van Drive Like Maria. Sp1ral is opgericht om de ideeën die niet pasten bij eerder genoemde bands, toch vorm te kunnen geven. Het resultaat is elektrische muziek die doet denken aan die van stadsgenoten Knobsticker of zelfs de keizers van het genre: Daft Punk.

The Daily Indie DJ's

De seizoensafsluiter van de Club 3voor12/Utrecht is tevens de launch party van een nieuw web/iPad magazine van thedailyindie.nl. Op deze site, die tevens verantwoordelijk is voor de The Daily Indie Spotify playlist, worden dagelijks de nieuwste indiebands besproken. We vertrouwen erop dat het The Daily Indie DJ-team het café zal vullen met de meest obscure en kakelverse indie, waar waarschijnlijk nog nooit iemand van gehoord heeft.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Kroons, Lucas Hamming, Mekong, Mensenkinderen, Circle J, Sp1ral en The Daily Indie DJ’s , donderdag 28 juni 2012 @ dB's, Utrecht. Entree gratis.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht