3voor12/Utrecht Selecteert: Sp1ral 3voor12/Utrecht Selecteert: Sp1ral

De uitlaatklep als bron van mooie nieuwe muziek

, Tekst: Niels Spinhoven

3voor12/Utrecht Selecteert: Sp1ral

De uitlaatklep als bron van mooie nieuwe muziek

Tekst: Niels Spinhoven ,

Elke begin van de maand selecteert 3voor12/Utrecht een band of artiest uit de provincie Utrecht van wiens Bandcamp of Soundcloud we niet weg te slaan zijn. We hebben een overbelaste rechterwijsvinger overgehouden aan het aanklikken van het aanstekelijke ‘Lost Souls’ van Sp1ral. Mede daarom is Sp1ral de 3voor12/Utrecht Selecteert van deze maand.

De uitlaatklep is een vrij wezenlijk onderdeel van de verbrandingsmotor. Het onderdeel zorgt voor het gecontroleerd afvoeren van onder hoge druk samengeperste afvalgassen. En als dat niet goed gaat, sta je binnen no time op de vluchtstrook. Het is opmerkelijk hoe vaak de uitlaatklep voorkomt in bandbiografieën. Hier heeft de uitlaatklep een soortgelijke functie als in de motor. In het hoofd van artiesten verzamelen zich voortdurend nieuwe ideeën die zich uiteindelijk onder vergelijkbaar hoge druk samenpersen. Dat geeft een bijzonder onaangenaam gevoel. Ze moeten er dan ook koste wat het kost uit en wel snel. Dat noemen we urgentie. In het laatste geval is muziek de uitlaatklep en liedjes het resultaat. Een veel aangenamer eindproduct dan stinkende zwarte dieselwalmen, niet?

Bovenstaande situatie geldt zeker ook voor Sp1ral, een project van Sander Oskamp en Robin van Saaze, twee namen die we nog kennen van het ter ziele gegane Taxi To The Ocean. Robin van Saaze is tegenwoordig bassist van de succesvolle stonerrockband Drive Like Maria. Oskamp en Van Saaze delen een voorliefde voor rock maar ook voor electronische house van het type waar Daft Punk school mee maakte. Samen hebben ze Sp1ral opgericht, bij wijze van uitlaatklep voor de ideeën die niet pasten bij eerder genoemde bands. Het nevenproject Sp1ral nu begint steeds meer op eigen benen te staan. Het meest tastbare resultaat is de representatieve song ‘Lost Souls’, die ongetwijfeld ook live gespeeld zal worden tijdens de door de band aangekondigde optredens.

Je maakt deze maand kennis met Sp1ral. We gaan ze de meest prangende vragen stellen in een interview en op een favoriete plek in Utrecht van hun beste kant laten zien in een fotoreportage. En vrijwel alle zintuigen worden geprikkeld als Sp1ral aan het eind van de maand speelt de band bij de juni-editie van Club 3voor12/Utrecht in dB’s. Houd de site de komende tijd dus goed in de gaten voor meer nieuws over de Selecteert van deze maand!

Te zien: Club 3voor12/Utrecht met onder andere Sp1ral, 28 juni 2012 @ dB’s, Utrecht. De entree is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht