Stekkerfest 2012: dansen in de modder

Hippiegevoel meets vette beats

Tekst: Eva Assink / Foto’s: Paul van Dorsten ,

3voor12/Utrecht beleefde afgelopen weekend op festival Stekkerfest een hippiefestivalgevoel, ondanks de vette beat die centraal staat in de muzikale programmering. De prachtige nieuwe locatie Park Voorveldse Polder, de ludieke en creatieve randprogrammering én natuurlijk een flinke plens regen op z’n tijd geven het festival een intiem karakter dat toch wel een beetje doet denken aan Woodstock.

Bekende en minder bekende dj’s, onder wie de 030303-dj's, SHMLSS, Pitto, Eric de Man, Maelstrom en Cinnaman, gaven het rondstruinen langs de zelfverbouwde groente in het dorp van LiveBuild, de ijverige ‘nüftige noaisters’ en ontmoetingsplek voor nieuwe of oude vrienden Hub-A-Hub een prettige loopcadans. We bezochten De Zelfgemaakte Markt, lieten ons ‘van ons hoofd naar ons hart brengen’ in het Spirituele Bordeel en we droegen met een persoonlijk opgehaald woord ons steentje bij aan het grote Stekkerfest-festivalgedicht.

Hoogtepunt was het optreden van electropunkformatie Vive la fête aan het einde van de avond, die met een stomend optreden heel wat opvliegende modderkluiten voor het podium veroorzaakte.

Stekkerfest geeft het Utrechts festivallandschap een prettig gestoorde, lichtvoetige toets. Het is te hopen dat het festival, na een aantal keer van locatie gewisseld te zijn, vanaf nu in Park Voorveldse Polder kan blijven.

Gezien: Stekkerfest met o.a. Vive la fête, 030303 DJ’s, Shmlss, Pitto (live), Eric de Man, Maelstrom, Cinnaman, zaterdag 14 juli @ Park Voorveldse Polder