Feestelijke inluiding van Summer Darkness 2012

Onder de zwarte zon begint het

Tekst: Ilona van de Bildt / Fotografie: Paul van Dorsten ,

Vrijdagochtend, Londen, 9:15 CET. De Big Ben slaat de klokken, veertig keer achter elkaar, een kakofonie van geluid trekt over Londen. Het is officieel: de Olympische Spelen 2012 zijn begonnen.

Vrijdagmiddag, Utrecht, 16:00 CET. De Domtoren slaat de klokken. Geen kakofonie van geluid, maar 3 volledige nummers worden gespeeld: ´Palestina Song´ van Qntal, `Ice Queen´ van Within Temptation, en ´Enjoy the Silence´ van Depeche Mode. Het is officieel: Summer Darkness 2012 is begonnen.

In Flora’s Hof viert om deze tijd een select gezelschap de aftrap van de alweer 10e editie van het dark underground festival Summer Darkness, Er wordt geproost, er zijn cupcakes, er is zon, kortom: het is feest. Kees de Brouwer heeft met het initiëren van dit festival een platform gecreëerd waarin het hele spectrum van de Nederlandse gothic scene aan bod komt. Of beter gezegd: dark underground, juist omdat het spectrum in de loop der tijd veel breder is geworden.

De Brouwer wordt uitgebreid in het zonnetje gezet door Tivoli directrice Margriet van Kaats en door programmeur en goede vriend Sytse Wills, die tevens een primeur aankondigt: ook volgend jaar is er weer een editie van Summer Darkness, de elfde.

Gezien: Opening Summer Darkness 2012, vrijdag 27 juli 2012 @ Flora’s Hof, Utrecht