Kort Utrechts Popnieuws Week 30

Met Overdreven Festival, Femme Vanille en Silhouette

Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre ,

De redactie van 3voor12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag (behalve in juli) worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een wat karige editie – het is zomer, iedereen wentelt zich in de julizon en het nieuws ligt niet voor het oprapen. We hebben toch ons best gedaan en schotelen je deze week nieuws voor over Overdreven Festival, Femme Vanille en Silhouette. Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

Overdreven Festival
Voor de eerste keer wordt de Cultuurstrip, de creatieve kern van Overvecht, op 15 september 2012 omgetoverd tot festivalterrein. Het gratis toegankelijke Overdreven Festival staat bol van muziek en creativiteit. De boodschap is: Totaal Lokaal. Dat betekent dat vrijwel alles uit Overvecht en omstreken afkomstig is. De acts, het bier, de aankleding, de kunstenaars, het materieel en de beveiliging: alles komt uit Utrecht. Onder meer de bands Kensington, SHMLSS, Guy Corneille, Color Ones, Rai Experience en Marock & Roll zijn live te bewonderen. Zie voor meer informatie de website van het festival of de Facebookpagina.

Femme Vanille naar New York voor debuut
Femme Vanille is een jong, uit Utrecht afkomstig gezelschap dat muziek maakt die zich laat omschrijven als dromerige jazzpop. De groep is uitgenodigd om naar New York te komen om daar drie weken in de studio's van Shout It Out Loud Music de laatste hand te leggen aan hun debuutalbum. Het is allemaal begonnen toen Femme Vanille-zangeres en -componist Karindra Perrier  in 2007 enkele maanden in New York woonde en studeerde. Daar heeft zij destijds de nodige contacten gelegd. Ze stuurde begin dit jaar enkele demo’s rond. Producer Dan Dzula was direct enthousiast en vroeg de groep om naar New York te komen. “De zon mag dan schijnen, maar wij zitten binnen met witte neuzen. Repeteren, componeren, arrangeren. Verhalen schrijven, melodieën kleuren, en luchtkastelen bouwen. Straks zijn we weer terug uit New York, terug in Utrecht, onze thuisstad. Met een plaat onder onze arm en energie voor honderd jaar om door heel het land, en de grenzen voorbij, op te treden”, aldus de band.

Derde album voor Utrechtse progrockers van Silhouette
We kunnen nu wel een heel verhaal gaan zitten reutelen, maar we kunnen het ook lekker kort houden. De Utrechtse progrockformatie Silhouette heeft onlangs zijn derde album Across The Rubicon uitgebracht op het Zweedse label Progress Records. En hoewel we bij 3voor12/Utrecht van alle muzikale markten thuis zijn, laten we in dit geval graag een andere expert aan het woord. In onderstaand filmpje vertelt een enthousiaste recensent van Live Prog waarom je Across The Rubicon absoluut in huis moet halen.