Gemoedelijke sfeer op Domplein tijdens eerste festivaldag

Festivalgangers en geïnteresseerde voorbijgangers treffen elkaar op gothic markt

Tekst: Joost Schreurs / Foto's: Paul van Dorsten ,

Het Domplein is dit weekend het kloppend hart van Summer Darkness. Hier wordt niet alleen de gothic festivalmarkt gehouden, maar er is ook een terras ingericht. Naast het Academiegebouw is een podium opgericht voor de muzikale omlijsting.

Rond vier uur ’s middags is het gezellig druk op het Domplein. Het mooie weer lokt behalve fraai uitgedoste festivalgangers ook veel nieuwsgierigen en andere geïnteresseerden die een biertje drinken, de kraampjes bekijken of genieten van de optredens van Sieben, Triarii en Finvarra. 
 
Een speciale vermelding verdient Lily Mae Lovitt die met een burlesque striptease de handen op elkaar krijgt en het Domplein voor 10 minuten omtovert naar een Moulin Rouge. Ook de vioolvirtuoos Sieben krijgt veel bijval van de aanwezigen. Vooral zijn cover van Joy Division-klassieker 'Transmission' wordt erg gewaardeerd.
 
De industrial van Triarii, drie trommelende Duitsers, is een stuk minder toegankelijk en dat is aan de publieke belangstelling te merken. Misschien speelt de op dat moment overtrekkende regenbui ook een rol. De folk van het Nederlandse Finvarra wordt een stuk beter gewaardeerd en verleidt een aantal aanwezigen tot een Ierse dans.  
 
Gezien: Summer Darkness 2012, vrijdag 27 juli 2012 @ Domplein, Utrecht