Weekagenda: Week 2 Weekagenda: Week 2

StukaContest, Team Me, Bart Constant, EINDBAAS 8, Tape Cuts Tape, Veronica Falls en Club 3voor12/Utrecht

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda: Week 2

StukaContest, Team Me, Bart Constant, EINDBAAS 8, Tape Cuts Tape, Veronica Falls en Club 3voor12/Utrecht

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Als wij niet naar Groningen kunnen, komt Groningen maar naar ons. Ook al is Eurosonic/Noorderslag uitverkocht, met Bart Constant, Team Me, Veronica Falls, A Classic Education en John Coffey spelen er deze week minimaal vijf bands in Utrecht die de komende dagen ook in Groningen te vinden zijn. En dan zijn we er vast nog een paar vergeten. Hier vind je onze tips voor deze week.

Wat: StukaContest
Wie: Granny's Gun Collection, Let’s Go Eskimo, Luckiest Man Alive
Wanneer: woensdag 11 januari 2012
Waar: ACU
Schade: gratis

Waarom: Op donderdag 2 februari vindt de 2012-editie plaats van Stukafest. De line-up is bijna compleet. Woensdag 11 januari gaan in ACU drie bands de strijd aan om de laatste overgebleven speelplek in één van de Utrechtse studentenkamers. Granny's Gun Collection, Let’s Go Eskimo en Luckiest Man Alive spelen ieder 30 minuten en een semiprofessionele jury kiest de winnaar. Tegelijkertijd start ook de kaartverkoop voor Stukafest. Dus als je bijvoorbeeld naar Nico Dijkshoorn of Riverdistrict wilt, sla woensdag je slag. Bijkomend voordeel: de avond in ACU is gewoon gratis, dus wat let je!


Wie: Team Me, Coldair en Bart Constant

Wat: potentiële Eurosonic/Noordeslag-toppers
Wanneer: woensdag 11 januari 2012
Waar: EKKO (aanvang 20.45 uur)
Schade: € 7,50

Waarom: Geen kaartje voor Eurosonic/Noorderslag? Geen nood, twee van de potentiële toppers spelen op woensdagavond gewoon in EKKO. Het Noorse Team Me wordt door Jan en alleman getipt als één van de bands die het in 2012 wel eens zou kunnen gaan maken. Eind februari komt debuutalbum To the Treetops uit dat vol staat met uit lagen opgebouwde, orkestrale en vrolijke liedjes. Maar ook in het voorprogramma vind je een interessante act. Bart Constant is volgens 3voor12 één van de 12 artiesten om in 2012 in de gaten te houden. Zijn debuutalbum Tell Yourself Whatever You Have To, waaraan onder andere is meegewerkt door Bram Hakkens, Colin Benders en pianist Dustin O'Halloran, wordt gepresenteerd op vrijdag de 13e tijdens Eurosonic, In zijn recensie voor 3voor12’s album van de week noemde Pepijn van Gils het album “een bijzonder staaltje vakmanschap, waarin tekst, compositie en productie bijzonder zorgvuldig bij elkaar komen”. Anderen verwijzen naar Jonsi. Checken dus, voordat hij groot wordt.


Wat: EINDBAAS Open Podium
Wie: zeven nieuwe 8bit/chiptune-helden
Wanneer: vrijdag 13 januari 2012
Waar: Kargadoor
Schade: pay what you like

Waarom: Het leukste 8bit-feest van Nederland is dit seizoen verhuist van ACU naar EKKO maar na twee op voorhand uitverkochte edities ligt De Helling misschien nog wel in het verschiet voor EINDBAAS. Voor al diegenen die deze vrijdag (weer) achter het net vissen is er echter het Open Podium in De Kargadoor. Zeven nieuwe chiptunes-helden die de wereld willen gaan veroveren presenteren zich vanaf 20.30 uur. Ook komt er een verrassingsact uit Frankrijk: een oude bekende van EINDBAAS. De entree is ‘pay what you like’.


Wie: Tape Cuts Tape en Cosmo V
Wat: Rudy Trouvé van dEUS, Kiss My Jazz en Dead Man Ray doet Portishead
Wanneer: vrijdag 13 januari 2012 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom: Niet alleen was Rudy Trouvé de eerste gitarist van dEUS maar ook met Kiss My Jazz, Gore Slut en Dead Man Ray heeft hij een plek in de Belgische muziekgeschiedenis veroverd. Tape Cuts Tape is het nieuwste project van deze veelzijdige man die ook nog eens schilder is. Samen met de uit de jazzimprovisatie afkomstige drummer Eric Thielemans en zangeres Lynn Cassiers maakt hij muziek die refereert aan Cocteau Twins, This Heat, Eno, krautrock, singer-songwriters, jazz en dub. Het Belgische magazine Cutting Edge schrijft over het debuutalbum Pagan Recorder uit 2010: “Tape Cuts Tape klinkt alsof Portishead in het repetitiekot van lofi-helden Sebadoh aan een experimentje is begonnen. Gestuurde chaos, mocht dat bestaan”. Tom Pintens heeft album opgenomen en gemixt. Dit is een unieke kans om één van de talenvolste Belgische muzikanten live aan het werk te zien, in Utrecht!
In het voorprogramma van Tape Cuts Tape staat Cosmo V, recent met haar dreampop nog genomineerd voor een 3voor12/Utrecht award als meest veelbelovende Utrechtse artiest.


Wie: Veronica Falls en A Catholic Education
Wat: Engelse rammelrock en Italiaanse indierockers
Wanneer: zaterdag 14 januari 2012
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom: Rammelende lo-fi liedjes, we zijn er gek op. De twee meisjes en twee jongens van Veronica Falls kennen er genoeg, en dan vooral van het catchy soort. Met het allereerste buitenlandse optreden op Into The Great Wide Open en met de show op de laatste editie van London Calling heeft de band ook een stevige live-reputatie opgebouwd. Engelse rammelrock die live niet tegenvalt, wat wil je nog meer?
Veronica Falls wordt vooraf gegaan door A Classic Education. Bewijs hebben we nog niet kunnen vinden maar we sluiten niet uit dat de Italiaanse indierockband zich heeft genoemd naar het debuutalbum van Teenage Fanclub. We doen het voor minder.


Wat: Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik

Wie: The Medics, John Coffey, Avant la Lettre en Happy Camper-dj Job Roggeveen
Wanneer: zondag 15 januari 2012
Waar: dB’s
Schade: gratis natuurlijk

Waarom: Voor het derde achtereenvolgende jaar een akoestische nieuwsjaarsduik-editie van Club 3voor12/Utrecht. Het begint een heel mooie traditie te worden. Deze keer laten The Medics, John Coffey en Avant la Lettre horen hoe hun nummers klinken met een aanzienlijk minder aantal decibellen. Happy Camper Job Roggeveen draait de plaatjes in het café. Meer lees je hier. Nog meer dan ooit geldt: kom op tijd. De vorige twee keer was de zaal van dB’s al snel helemaal vol.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht