Weekagenda: Clash of the Titans, Amatorski, André Manuel, Colors, 12,5 jaar café De Stad Weekagenda: Clash of the Titans, Amatorski, André Manuel, Colors, 12,5 jaar café De Stad

Week 1

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda: Clash of the Titans, Amatorski, André Manuel, Colors, 12,5 jaar café De Stad

Week 1

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Nieuw jaar, nieuw logo, nieuwe site, nieuwe weekagenda. Volgens het oude concept: onze tips uit het rijke Utrechtse concertaanbod van deze week. Klikken maar!

Wat: Clash of the Titans, voorronde 7
Wie: Embrace the Chaos, Ondersteboven, Go MMM, The Brave, I Regret
Wanneer: donderdag 5 januari 2012
Waar: dB’s
Schade: € 3

Waarom: Voorronde nummer zeven van de grootste bandwedstrijd van Utrecht. Nog vier te gaan en ook nog vier halve finaleplekken te vergeven. Dat wordt spannend dus. Vanavond gaat het voor één plekje tussen Embrace the Chaos, Ondersteboven, Go MMM, The Brave en I Regret.

Wie: Amatorski en APRIL
Wat: droompop
Wanneer: vrijdag 6 januari 2012 (21.45 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9,50

Waarom: Ook een optreden in De Wereld Draait Door heeft er nog niet veel gedaan voor de bekendheid van de band Amatorski. En dat is jammer. Sinds een optreden in de finale van Humo’s Rock Rally is thuisland België in ieder geval plat gegaan voor de sfeervolle en melancholische klanken van de band. Magisch wordt de muziek wel eens genoemd en magisch zou het vrijdag 6 januari in EKKO ook wel eens kunnen worden. In het voorprogramma speelt het Utrechtse duo APRIL.


Wie: André Manuel

Wat: Dollekamp
Wanneer: zaterdag 7 januari 2012
Waar: EKKO
Schade: € 11

Waarom: In juli verscheen Dollekamp, het nieuwste album van André Manuel. In tegenstelling tot de vorige albums heeft de bard en cabaretier uit Twente dit album niet met zijn band de Ketterse Fanfare opgenomen maar helemaal in zijn eentje, op zijn beroemde zolderkamertje. Zelf zegt hij er dit over: “Dollekamp is een rare plaat. Dat zeg ik er alvast bij. Het is Goethe plat. Garageband zoals het er nou eenmaal is. En een heleboel gitaren uit mijn eigen doosje." Maar in je eentje op een podium is minder gezellig en je kunt – meestal – ook minder lawaai maken. Voor de livevertolking pakt Manuel dus weer groots uit. Manuel en zijn kompanen presenteren een muzikale freakschouw, een soort van beukorkest waarin alles kan en mag, gekkigheid, vunzigheid, humor en rock & roll. Met onder andere bijdragen van DJ DNA en Tjeerd Supheert (van de Ketterse Fanfare). In het voorprogramma staat Jeroen Kant & Ratten In De Schuur, winnaar van de publieksprijs in de categorie singer-songwriter tijdens de laatste Grote Prijs van Nederland.


Wat: Colors

Wie: Jackmaster, Cinnaman, El Maria
Wanneer: zaterdag 7 januari 2012 (vanaf 23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 13

Waarom: Als wij niet naar de UK kunnen komen om de dance/house-scene uit te checken, moet de UK maar naar ons komen! Anderhalf jaar geleden bood TrouwAmsterdam een podium voor Colors: een avond met verschillende muzikale richtingen die ‘dansbaar, sexy en toegankelijk zijn’. Leidend voorwerp is de kleurrijke UK gerelateerde dance/house-scene, met uitstapjes naar Chicago Juke, booty, hiphop en r&b. Colors haalde labels als Hessle Audio, Nightslugs en 3024 en artiesten als Jackmaster, Joy Orbison, Bok Bok, Girl Unit, Addison Groove, DJ Rashad, Jaqcues Green en Julio Bashmore naar Nederland. Na het Amsterdamse succes komt Colors nu naar Utrecht. De eerste editie vindt plaats op zaterdag 7 januari 2012 in Tivoli de Helling met de Schotse dj Jackmaster (Numbers / Glasgow), Colors-oprichter Cinnaman (Amsterdam) en El Maria (Tropique / Utrecht).


Wat: 12,5 jaar café De Stad
Wie: The Faraways en The Blue Grass Boogiemen
Wanneer: zondag 8 januari 2012 (15.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 5

Waarom: Afgelopen december bestond café De Stad - één van de fijnste cafés van Utrecht - 12,5 jaar. Om dat niet ongemerkt voorbij te laten gaan is in oktober een live optreden opgenomen in het café van The Blue Grass Boogiemen met gastmuzikanten. Zondag 8 januari wordt de cd Live in Café De Stad gepresenteerd in dB’s. Er zijn optredens van The Blue Grass Boogiemen en The Faraways. Dj Dab zorgt voor de plaatjes.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht