Kapabel brengt zijn gedichten en verhalen naar het Huis van de Poëzie

Fotoverslag van de Utrechtse MC in het Centraal Museum

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Martin Jan Gaasbeek ,

Eén dag voor de officiële release van het album van De Avonduren stond de Utrechtse MC Kapabel in het Centraal Museum. 3voor12/Utrecht-fotograaf Martin Jan Gaasbeek was erbij en heeft het optreden van Kapabel vastgelegd.

Op donderdag 26 januari namen dertig Nederlandse dichters het Centraal Museum over. Tijdens de zesde editie van het Huis van de Poëzie gebruikten onder andere Rutger Kopland, Judith Herzberg en Eva Gerlach alle hoeken en gaten van het Utrechtse museum om hun gedichten voor te dragen. Net als vorig jaar maakte de Utrechtse rapper Kapabel deel uit van het programma, dit keer met zijn nieuwe project De Avonduren.

Drie keer konden de bezoekers luisteren naar de verhalende liedjes en gedichten van Kapabel. In de expo-ruimtes deed hij dat in zijn eentje, wat voor de bezoekers nog een beetje onwennig was. Bij de optredens in het Auditorium en de Refter werd hij begeleid door toetsenist Niels Broos, één van de bandleden van De Avonduren. De kleine impressie die Kapabel en Broos van een volledige Avonduren-show gaven viel bij een deel van de poëzieliefhebbers in goede aarde.

Gezien: Kapabel en Niels Broos van De Avonduren, Huis van de Poëzie, donderdag 26 januari 2012 @ Centraal Museum

Te zien: De Avonduren, 24 februari 2012 @ Tivoli de Helling