Het muzikale programma van Nieuwjaarsduik A of B

Geen kaasschaaf maar keuzes

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We zijn al weer twee weken onderweg in het nieuwe jaar maar gelukkig wordt een fijne traditie niet vergeten: de eerste Culturele Zondag van het jaar, traditiegetrouw Nieuwjaarsduik genoemd. Zondag 15 januari is het zover en 3voor12/Utrecht zet de programmaonderdelen met popmuziek voor je op een rij.

 Het thema van deze editie van de Nieuwjaarsduik is kiezen, A of B. Een speelse verwijzing met een serieuze ondertoon naar de onder vuur liggende cultuursector. Eén van de vragen die in de discussie over de cultuursector vaak wordt gesteld is of het culturele aanbod wel aansluit op de vraag. De Nieuwjaarsduik brengt jullie, het publiek, in positie: wordt het A of B. Laat de kaasschaaf links liggen en maak een keuze uit de muzikale programmaonderdelen hieronder.


Wat: Storytelling @
Wie: Erny Green & The Frostman
Waar: Atelier de Werkvloer (Brigittenstraat 9)
Hoe laat: 14.00 / 15.00 / 16.00 uur

Waarom: Onder de naam Storytelling worden in een intieme setting de verhalen achter de liedjes verklapt en het ontstaan ervan toegelicht. Meer weten over de achtergrond van de muziek kan er immers voor zorgen dat de beleving van de luisteraar veranderd, dieper wordt. In Atelier de Werkvloer vertellen en zingen de singer-songwriters Erny Green en The Frostman (van Pole Shift Survival Group) over grote thema’s als liefde en vergankelijkheid, over reizen en natuurlijk over het maken van keuzes …


Wat: Heug à la Carte!
Wie: Heug
Waar: Cult Dealer Enzo (Jansbrugkelder, Oudegracht a/d Werf 105)
Hoe laat: 15.00 – 16.00 uur

Waarom: Heug is levend fenomeen Jan Schellink en mondharpist Danibal: “stand up-muzikanten zonder weerga, met een behoorlijke dosis lef, of is het schaamteloosheid?”
Met een heel arsenaal aan instrumenten en met stem maken ze via live sampling vrolijke en grillige improvisatiemuziek. Tijdens de Nieuwjaarsduik zijn jullie aan zet. Kies het menu van de kaart en Heug bereidt ter plekke verse muziek. Zowel voor muzikale fijnproevers als voor fast-food-liefhebbers.


Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wie: The Medics, John Coffey en Avant la Lettre
Waar: dB’s (CAB-Rondom 100)
Hoe laat: 15.00 – 18.00 uur

Waarom: Voor het derde achtereenvolgende jaar een akoestische nieuwsjaarsduik-editie van Club 3voor12/Utrecht. Het begint een mooie traditie te worden. Deze keer laten The Medics, John Coffey en Avant la Lettre horen hoe hun nummers klinken met een aanzienlijk minder aantal decibellen. Happy Camper Job Roggeveen draait de plaatjes in het café. Meer lees je hier. Nog meer dan ooit geldt: kom op tijd. De vorige twee keer was de zaal van dB’s al snel helemaal vol.


Wat: Grasnapolsky Special
Wie: Riverdistrict, Beloki, Mary Had A Little Band, Lotte van Dijck
Waar: Stone Hotel, Biltstraat 31 (boven La Bouffe)
Hoe laat: 13.00 – 14.00 / 14.00 – 15.00 / 15.30 -16.30 / 16.30 – 17.30 (maximaal 20 personen per groep)

Waarom: Op 15 en 16 december 2012 vindt er wederom een Grasnapolsky Wintereditie plaats op een mooie locatie, inclusief overnachtingen. Dat is nog ver weg, maar gelukkig kun je zondag alvast genieten van een Grasnapolsky-voorproefje, Tijdens de ‘Culturele Zondag Nieuwjaarsduik A of B’ vindt er namelijk een Grasnapolsky Special plaats in het Stone Hotel in hartje Utrecht. In een hotelkamer, woonkamer, wc of douche van het Stone Hotel word je voor de keuze gesteld: A of B. Eerst zak je onderuit in de bank bij Beloki of Mary Had A Little Band en daarna maak je de keuze tussen twee deuren met daarachter de dichter Daniël Vis of Jelle IJntema. Na hun laatste woorden kom je voor de muzikale keuze te staan: Lotte van Dijck of Riverdistrict. Als afsluiter vindt er een afterparty plaats in café Het Licht, waar dj Miss Trudy haar platen zal draaien. Meer informatie vind je op grasnapolsky.nl.

Te zien: Culturele Zondag Nieuwjaarsduik A of B, zondag 15 januari @ diverse locaties in Utrecht