Drie bands presenteren nieuwe plaat tijdens januari-editie Club 3voor12/Utrecht

Inclusief de uitvoering van het analoge project van Selecteert-band Oh, Brave Wide Eyes

Redactie 3voor12/Utrecht ,

De feestdagen zijn weer voorbij en we gaan ook bij 3voor12/Utrecht weer over tot de orde van de dag. Na een fijne Nieuwjaarduik, waarbij we met akoestische sessies de feestdagen hebben laten bezinken, vindt de tweede Club 3voor12/Utrecht van januari dit keer weer plaats in zijn vertrouwde vorm: op donderdagavond en met versterkte bands. Dit keer zijn Aafke Romeijn, Oh, Brave wide Eyes, Bodypolitics en Peter Vandrie te gast. En er worden drie platen gepresenteerd. Komt dat zien en beluisteren.

Aafke Romeijn

De Utrechtse songwriter Aafke Romeijn bracht in de tweede helft van 2011 haar solodebuut Stella Must Die uit. Naar eigen zeggen een album over mooie meisjes, geheime ontmoetingen op het schoolplein en de tragische dood van Stella. Het nummer ‘Stella XVII’ werd opgenomen op de vierentwintigste Hollandse Nieuwe- compilatie. Een officiële albumrelease-party heeft Stella Must Die nog niet gehad. Romeijn grijpt deze Club3voor12/Utrecht daarom aan om de plaat feestelijk te presenteren aan haar stadsgenoten.

Oh, Brave Wide Eyes

De naam van dit nieuwe folk-trio uit Kanaleneiland gonst al een tijd rond. Sinds kort is er een zeer sterke eerste single die werd opgenomen met een analoge bandrecorder. Een lekkere low-fi opname zonder al te veel opsmuk. Het is goed te horen dat het trio zijn inspiratie haalt bij grootheden als Fleet Foxes, Other Lives en Eddie Vedder. Liefhebbers hiervan kunnen hun hart ophalen met deze Utrechtse toevoeging aan het genre. Oh, Brave Wide Eyes is onze Selecteert van januari en maakt van het optreden tijdens Club 3voor12/Utrecht meteen haar EP-presentatie.

Bodypolitics

Dit Utrechtse trio nam in april van vorig jaar het album The Space Of A Jump op in de studio van producer Martijn Groeneveld. De bandleden komen allen uit verschillende Europese steden, maar vonden elkaar in Utrecht en vormden hier in de zomer van 2010 hun band. Het met melodische noise-pop gevulde debuutalbum doet volgens de programmeurs van de Club 3voor12/Utrecht denken aan bands als The National en Radiohead. Een grote eer voor deze jongvolwassen band. 

Peter Vandrie

Peter Vandrie is de derde act die van de Club gebruikt maakt om een album te presenteren, een EP om precies te zijn. Zijn plaat komt zelfs exact op de zesentwintigste uit. Op zijn Facebookpagina krijgen we al een klein voorproefje van wat komen gaat in de vorm van een sfeervol popliedje waarin Vandrie zich ingetogen laat begeleiden door zijn band.

Dj's in het café

In het café nemen dj's Joris (van Welsen) en Elze (Struijk) plaats achter de draaitafels om onze barbezoekers van muzikale ondersteuning te voorzien. De dame en heer hebben beloofd om louter persoonlijke favorieten en guilty pleasures uit de speakers te jagen. Naar ons idee een zeer legitieme reden om iets te lang te blijven plakken in dB's.

Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Aafke Romeijn, Oh, Brave Wide Eyes, Bodypolitics, Peter Vandrie en dj’s Joris en Elze, donderdag 26 januari 2012 @ dB's, Utrecht.
De entree is als altijd gratis.