Club 3voor12/Utrecht laat aan jou de keus

Dansend het nieuwe jaar in of je heerlijk onderdompelen in akoestische muziek?

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Club 3voor12/Utrecht begint de culturele start van het nieuwe jaar met een eigen nieuwjaarsduik in dB's. Wat gaat het worden: A of B? Aan jou de keus! Wil je genieten van akoestische uitvoeringen van songs van The Medics, John Coffey en Avant La Lettre, die je normaal gesproken omver blazen? Of ga je swingend het nieuwe jaar in op de favoriete dansplaten van Happy Camper-dj Job Roggeveen?

The Medics
The Medics heeft een zeer voorspoedig jaar achter de rug. De band stond onder andere op Noorderslag, was twee keer te gast bij De Wereld Draait Door en deelde het podium met grote namen als The Kooks, The View, Go Back To The Zoo en Kensington. In september 2011 verscheen het debuutalbum Dance into the Dark bij [PIAS]. De single ‘City’ werd opgepikt door gamefabrikant EA en verscheen op de soundtrack van het populaire voetbalspel FIFA 12, tussen nummers van artiesten als The Vaccines, The Naked And Famous en The Strokes. Speciaal voor de Club 3voor12/Utrecht-Nieuwjaarsduik speelt The Medics een akoestische set.

John Coffey
Afgelopen najaar doken de vijf heren van John Coffey samen met de Zweedse producer Pelle Gunnerfeldt (The Ghost Of A Thousand en The Hives) een Stockholmse studio in om hun tweede album op te nemen. De plaat werd succesvol gefinancierd met behulp van crowdfunding via www.sellaband.com en komt naar verwachting uit in de eerste helft van 2012. Het optreden tijdens de Nieuwjaarsduik wordt de eerste show in Utrecht sinds september 2010. 3voor12/Utrecht was bij hun voorlopige afscheid anderhalf jaar geleden aanwezig en schreef er een uitgebreid verslag over. De muziek van John Coffey is hard, erg hard. Desondanks hebben de heren de uitdaging op zich genomen om hun hardcore postpunkliedjes in een akoestisch jasje te gieten. Hoe dat uitpakt, weten we op 15 januari.

Avant La Lettre
Avant La Lettre maakt verontrustende popmuziek. Gelaagd, dwingend, licht, maar niet lichtzinnig. In 2009 brengt de band een ‘home-recorded’ demo uit en worden ze door 3voor12 uitgekozen als Hollandse Nieuwe. Later dat jaar wordt Avant La Lettre de meest geboekt band van de Popronde. In 2011 maken de bandleden opnames voor hun debuutalbum. Hiervoor werken zij samen met JB Meijers en Ken Stringfellow. In oktober tekenen zij een distributiedeal bij Rough Trade en kondigen zij officieel de release van het album in januari 2012 aan. Een eerste nummer van het album, 'Jesus Come Back', wordt als voorproefje gratis aangeboden.

Happy Camper-dj
Terwijl in de zaal van dB's de bands akoestische versies van hun nummers spelen, neemt Job Roggeveen in het café plaats achter de dj-tafel om zijn favoriete dansplaatjes met ons te delen. Het Happy Camper-project, waar Roggeveen de geestelijk vader van is, won dit jaar een Edison voor beste album. Onder anderen Marien Dorleijn (Moss), Kyteman, Tim Knol en Blaudzun werkten mee aan de bijzondere plaat. Op 23 december speelde de band haar laatste show in Paradiso Amsterdam. Gelukkig krijgen we tijdens de Nieuwjaarsduik nog één keer de kans om dansend afscheid te nemen van deze vrolijke camping-dj!

Te zien: Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik, met The Medics, John Coffey, Avant La Lettre en Happy Camper-dj's, zondag 15 januari 2012 @ dB's, Utrecht

Entree gratis.