Amsterdamse clubavond Colors komt naar Utrecht Amsterdamse clubavond Colors komt naar Utrecht

In gesprek met Utrechtse dj El Maria

, Tekst: Yannick Samson

Amsterdamse clubavond Colors komt naar Utrecht

In gesprek met Utrechtse dj El Maria

Tekst: Yannick Samson ,

De Amsterdamse clubavond Colors breidt uit. En wel naar de Domstad. Dit weekend vinden er twee edities achter elkaar plaats: vrijdag 6 januari in TrouwAmsterdam en zaterdag 7 januari in Tivoli de Helling. 3voor12/Utrecht sprak met dj El Maria, die Colors naar Utrecht heeft gebracht. De Schotse dj Jackmaster is de headliner dit weekend.

Clubavond Colors begon anderhalf jaar geleden in Trouw. Eind 2009 zijn Yuri Boselie (dj Cinnaman), Volcmar Lammers (dj Lockdown) en Lukas Nieuwenhuijsen met de formule aan de slag gegaan. Het idee was om de nieuwste Britse clubgenres naar Nederland te halen. Inmiddels is Colors onmisbaar geworden in de Amsterdamse clubscene en wordt Trouw maandelijks ingekleurd met de mix van Britse funk, techno, dubstep, electro, house en ander elektronisch geluid. In de afgelopen anderhalf jaar draaiden onder andere Martyn, Kode9, Joy Orbison, Jackmaster, Julio Bashmore, Girl Unit, Deadboy, Bok Bok en Dexter in het oude kantoorpand.
 
Op initiatief van de Utrechtse Lévi Smulders, beter bekend als dj El Maria, heeft Colors zijn weg gevonden naar Utrecht. Lévi Smulders: “De organisatie zocht al langere tijd een plek om naar uit te breiden. Via de Facebookpagina was duidelijk geworden dat, naast Amsterdam, de meeste bezoekers uit Utrecht kwamen. Het lag dan ook voor de hand om de stap te zetten naar Utrecht."

"Het idee om Colors naar Utrecht te halen ontstond voor mij al vroeg. Rond dezelfde tijd dat Yuri in Amsterdam begon, startte ikzelf een soortgelijke clubavond in Café Lust op de Nobelstraat, Tropique. Yuri en ik komen uit dezelfde scene en kennen elkaar daardoor al langer. Hij wilde Colors eens buiten Amsterdam organiseren en Utrecht leek me ideaal, want zodra iets voet aan de grond krijgt in Amsterdam is de kans op succes hier ook groter.”
 
Colors heeft een ‘typisch’ geluid, is dat wel weggelegd voor Utrecht? “Het geluid dat Colors promoot is hip, wellicht iets te hip. Maar het geluid is steeds meer gaan leven buiten Trouw door allerlei festivals dit jaar. Jackmaster stond onder andere op Lowlands deze zomer. Bovendien is Utrecht een stad vol met creatievelingen wat ook de doelgroep van Colors is.” Ook krijgt het feest in De Helling een Utrechts tintje. “Ik draai zelf in De Helling zaterdag, dat is al iets. Zodra de try-out een succes is, wil ik het ook wat meer een eigen draai geven, meer Utrecht. Anders dan in Amsterdam. Het zal sowieso geen maandelijks ding worden. Ik heb gemerkt dat dingen hier niet te vaak moeten worden georganiseerd om het tot een succes te maken. Ik wil het speciaal houden.”

Wat gebeurt er met Tropique als Colors een blijvertje wordt in Utrecht? “Dat blijft gewoon bestaan, we doen het goed. Sterker nog, we zijn Café Lust ondertussen ontgroeid en zijn al op zoek naar een nieuwe, grotere locatie voor Tropique.”

Te zien: Colors, zaterdag 7 januari 2012 @ Tivoli de Helling, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht