Ambitiebeesten barst van de ambitie Ambitiebeesten barst van de ambitie

Jong Amersfoorts DJ-collectief wil de stadsgrenzen over

, Tekst: Joris Postulart / Foto: Barbara van Limburg Stirum

Ambitiebeesten barst van de ambitie

Jong Amersfoorts DJ-collectief wil de stadsgrenzen over

Tekst: Joris Postulart / Foto: Barbara van Limburg Stirum ,

DJ-collectief Ambitiebeesten organiseert haar eigen feesten, draait frisse sets en is thuishaven Amersfoort bijna ontgroeid. Tijd voor een gesprek met Benjamin Smit en Tijmen Kroon, de twee mannen achter het zakelijke gedeelte van het collectief.

Sinds twee jaar duikt hun naam overal op in Amersfoort: stickers hangen door de hele stad, uitgaansvolk loopt in hun T-shirts en de naam prijkt zeer regelmatig op affiches van poppodium De Kelder en café Curtis, waar het Amersfoortse collectief feesten organiseert en zelf ook draait. Tijd dus voor een gesprek met DJ-collectief Ambitiebeesten, dat net haar derde mixtape Nieuwjaarsvoer heeft uitgebracht.

Nieuwjaarsvoer
De ene helft van het collectief houdt zich inhoudelijk met muziek bezig en bestaat uit Thijs en Thomas, die samen de DJ-act vormen. Hun typerende electrosound stuitert in hoog tempo van drum & bass naar disco en house, zoals te horen op de nieuwe mixtape Nieuwjaarsvoer. Wij belden met de andere helft van het collectief, organisatoren en managers Benjamin Smit en Tijmen Kroon. Tijmen vertelt over de totstandkoming van mixtape Nieuwjaarsvoer: "Thomas maakt meestal de setjes. Er gaan wel tien versies doorheen voordat we er eenmaal tevreden mee zijn, we zijn allemaal erg perfectionistisch. Het resultaat dat te horen is op Nieuwjaarsvoer is kneiterhard geworden, het typeert de nieuwe weg die we zijn ingeslagen."

Amersfoort
Tweeënhalf jaar geleden mocht het viertal twee feesten organiseren in café Curtis in thuishaven Amersfoort. Dit was zo’n succes dat ze besloten het serieus op te pakken en naast het organiseren van feesten zelf een DJ-act te starten. Ambitiebeesten was geboren. Met de Kinderboerderij Mixtape op zak, een strakke mix van electro-, dubstep- en technotracks, begon Ambitiebeesten aan haar strooptocht langs de Amersfoortse scene. Hun eigen feesten Ambitiebeesten in De Kelder en Liefhebbers in Curtis werden al gauw vertrouwde namen in de stad en opeens dook het viertal op elk goed feestje op. Benjamin Smit wil echter verder denken dan alleen Amersfoort. "Hier heb je altijd een vaste groep mensen die naar je feesten komt. Van een grotere groep is altijd een verassing of ze er zijn of niet, maar gelukkig zie ik nog regelmatig nieuwe gezichten. Het wereldje in Amersfoort is niet zo heel groot, hoewel er wel groei in zit. Je had en hebt hier vaste, goed bezochte feesten als Minimaal Kabaal, 140, Lintenbaum en sinds kort Barre Tijden. Het is alleen allemaal niet zo grootschalig. In De Kelder passen iets meer dan 300 man. In Curtis en Onder De Linde, waar ook veel wordt gedaan, nog veel minder. Langzaamaan willen we richting Utrecht en verder, tot uiteindelijk China."

Ambitie
Aan ambities dus geen gebrek. Benjamin: "We gaan weer veel doen in 2012. We hebben net de datum voor de volgende editie van Ambitiebeesten in De Kelder bekend gemaakt. Op 21 april komt Nobody Beats The Drum een DJ-set doen, naast onze eigen Thomas en Thijs natuurlijk. Wat ook al vaststaat is dat Joel Gibbs, een bekende in Amersfoort, de visuals komt verzorgen. Meer namen volgen hopelijk begin januari, het is in deze tijd tussen kerst en nieuwjaar niet altijd even makkelijk iedereen te bereiken, haha."

Tijmen: "Of we nog goede voornemens hebben? Zeker: we willen de stijgende lijn vasthouden. Er lopen al wat lijntjes naar andere steden, we willen alles eruit halen wat erin zit." Benjamin vult aan: "En natuurlijk nog meer bier en wodka drinken, nog meer feestjes geven en vooral nog meer genieten."

De nieuwe mixtape Nieuwjaarsvoer is, samen met haar voorgangers Kinderboerderij Mixtape en Twee Jaar Dolletjes, te beluisteren op de spiksplinternieuwe website van Ambitiebeesten. Daar zijn ook alle live data te vinden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht