Weekagenda week 6 Weekagenda week 6

Lo Friday, Tenement Kids, Lean Back, Cultfarm, Rats on Rafts en Meet Me, Cassius

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 6

Lo Friday, Tenement Kids, Lean Back, Cultfarm, Rats on Rafts en Meet Me, Cassius

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Je weet het: in de weekagenda maakt de redactie van 3voor12/Utrecht een subjectieve keuze uit de optredens van deze week. Bekijk snel onze tips.

Op de agenda van deze week een aantal vaste waarden als Lo Friday, Lean Back en Cultfarm. Begin volgende week kun je een verslag verwachten van de tweede editie van Meet Me, Casius. Ook kijken we uit naar het optreden van Tenement Kids op vrijdag in ACU. De live-optredens van de mannen zijn zonder uitzondering sterk, maar we zijn vooral nieuwsgierig naar het nieuwe geluid dat meer richting Southern Rock schijnt te gaan.


Wat: Lo Friday
Wie: Fusée Dorée, Yesterday’s Men, Here Come the Wolves
Wanneer: vrijdag 10 februari 2012
Waar: De Kargadoor
Schade: € 3

Waarom: Gelukkig, Lo Friday is terug. De laatste twee maanden waren er geen edities vanwege samenloop met andere evenementen. Maar vrijdag 10 februari kun je weer terecht in de sfeervolle werfkelder onder De Kargadoor voor je maandelijkse portie vernieuwende singer-songwriters, akoestische bands en experimentele/elektronische acts. Deze maand zijn dat Fusée Dorée, het soloproject van de al 10 jaar in Amsterdam woonachtige Emanulle (check haar op bandcamp), Yesterday’s Men (een paar weken geleden al twee keer in Utrecht te zien) en de gedragen alternatieve rock van Here Come the Wolves. Van laatstgenoemde kun je binnenkort een debuut-ep verwachten.


Wie: Tenement Kids, State of Mind en All on Black
Wat: rauwe rock
Wanneer: vrijdag 10 februari 2012
Waar: ACU
Schade: € 8

Waarom: Het is inmiddels ruim drie jaar geleden dat het debuutalbum We’ve All Been Down van Tenement Kids verscheen. Met dat album bevestigde de band de reputatie die met de eerste demo en de vele live-optredens is opgebouwd: die van een energieke en ongepolijste punkrockband. We’ve All Been Down leverde de band naast goede recensies optredens op in binnen- en buitenland. Na 2009 wordt het echter stil. In fases wordt gewerkt aan het tweede album. Naar verluid gaan het geluid en de songs van het viertal meer richting Southern Rock. Of dat klopt kun je vrijdag met eigen oren beluisteren. Dan speelt de band namelijk een show in ACU. En dat tweede album? Dat verschijnt als het goed is later dit jaar.

Wat: Lean Back
Wie: La Melodia, dj's Abstract en Sands & Skidz en host MC Reazun
Wanneer: vrijdag 10 februari 2012 (vanaf 23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 8

Waarom: Met twee edities achter de rug is ‘nieuw’ niet meer van toepassing op de hiphop avond Lean Back. Maar vers is de avond zeker nog wel. Wat ze ook al weer doen? Simpel. Lean Back laat de dikste club bangers, classic boombap tunes en een vleugje bass music de revue passeren. Op deze derde editie wordt het live-deel verzorgd door La Melodia: een duo bestaande uit MC Melodee en DJ/producer INT. Behalve La Melodia-tunes doet Melodee ook wat solo werk. DJ's van de avond zijn Abstract (bekend van o.a. Zoete Inval, Bass Line en Woo Riddim) en de Lean Back residents DJ’s Sands & Skidz. De avond wordt gehost door MC Reazun. Luister hier naar de Lean Back-mix die Sands voor deze editie heeft gemaakt.


Wat: Cultfarm
Wie: Legowelt, Freek Fabricius, SHMLSS en De Mountian
Wanneer: vrijdag 10 februari 2012 (vanaf 23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8 vvk, € 10 deur

Waarom: Cultfarm biedt je al vijf edities een lekker mix van nu-disco, cosmic disco, electro en meer elektronische genres. Voor deze zesde editie zijn Legowelt en Freek Fabricius de grote trekkers. Resident-dj’s SHMLSS zijn er ook bij en in de foyer draait De Mountain!


Wie: Rats on Rafts en Harry Merry
Wat: postpunk / new wave
Wanneer: zaterdag 11 februari 2012
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom: Nog geen vijf maanden geleden speelde Rats on Rafts voor een man of veertig op de september-editie van Lo Friday (nieuwe editie op vrijdag, zie hierboven!). Sindsdien is het heel hard gegaan met de jonge band uit Rotterdam: voorprogramma’s van Pete and the Pirates, het onvermijdelijke DWDD, optredens op ES/NS, een Britse tour met Minny Pops , een cd-rerelease door Top Notch, en album van de week bij 3voor12. Hoewel nog maar net de twintig gepasseerd grijpt de band heel nadrukkelijk terug op de postpunk en new wave van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Inspiratiebronnen als The Fall, Fire Engines, Gang of Four en The Chameleons zijn hoorbaar maar het viertal trekt dat geluid door naar het hier en nu.


Wat: Meet Me, Cassius
Wie: Will Samson, Mister and Mississippi, Grey Reverend en Port Of Call
Wanneer: zondag 12 februari 2012
Waar: Tivoli Spiegelbar (zaal open 18.30 uur, aanvang 19.00 uur)
Schade: € 9,50

Waarom: Na het succes van de eerste editie was de conclusie van 3voor12/Utrecht duidelijk: Meet Me, Cassius verdient navolging. De avond die zich richt op de verschillende facetten van folk gaat dan ook op 12 februari in de herhaling: hetzelfde concept, maar met nieuwe namen. Ook ditmaal is het de organisatie weer gelukt om vier namen te strikken die tot de verbeelding spreken. Headliners zijn de in Brooklyn woonachtige singer-songwriter Grey Reverend en de Brit Will Samson. Met optredens van de Utrechtse sensatie Mister and Mississippi en Port of Call uit Leiden hebben ook twee Nederlandse bands een plekje op het affiche gekregen.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht