The Clash Of The Titans 2012: de halve finales komen The Clash Of The Titans 2012: de halve finales komen

Een update van Utrechts grootste bandwedstrijd

, Tekst: Niels Spinhoven / Foto's: Frans van Arkel

The Clash Of The Titans 2012: de halve finales komen

Een update van Utrechts grootste bandwedstrijd

Tekst: Niels Spinhoven / Foto's: Frans van Arkel ,

Je hebt geen glazen bol of andere wazige hulpmiddelen nodig om een blik te werpen in de nabije toekomst van de Utrechtse muziekscene. Want The Clash Of The Titans, Utrechts grootste bandwedstrijd en pleisterplaats voor aanstormend talent, is alweer even aan de gang. Editie 2012 is inmiddels toe aan de halve finales. Van de aanvankelijke 49 deelnemers resteren na 10 voorrondes evenveel halve-finalisten. Deze 10 gaan het komende weken tegen elkaar opnemen voor een felbegeerde plek in de finale zaterdag 31 maart 2012. Voor hen die wel indruk maakten in de voorrondes maar net dat beetje tekort kwamen is er een herkansing in de vorm van een wildcardronde.

The Clash voorziet van oudsher royaal in gitaarpop- en rock en editie 2012 is daar geen uitzondering op. Een vlugge blik op het deelnemersveld leert dat een breed spectrum aan gitaarmuziek is vertegenwoordigd. Onbezorgde Britpop komt van het piepjonge Close Up, Ulysses & the Squares maakt gruizige indierock en kersverse Hollandse Nieuwe The Brave doet aan extraverte en vooral luidruchtige garage.

Maar er is meer. Electro-acts Men Of Mega en Kids With Guns dragen allebei het predikaat 3voor12/Utrecht Selecteert. Dat we er niet naast hebben gezeten blijkt eens te meer uit het feit dat beiden nog volop in de race zijn voor de finale. Verdere variatie in stijl komt van reggae-collectief Independent Intavention, van de geëngageerde hiphoppers van Kern Revolutionaire Zaken en van de lompe metalheads van MWAAH.

Nieuwsgierig geworden? Vast wel. Daarom hierbij de praktische details. De eerste halve finale is op 17 februari in dB’s. De line-up bestaat uit 50 Grams of Violence, Independent Intavention, Kern Revolutionaire Zaken, Sur Nilsson en Ulysses & The Squares.

Op 24 februari is de wildcardronde in ACU. Hier spelen Solid Frame, MWAAH, Kids With Guns, Ondersteboven en Guy Corneille.

De tweede halve finale vindt 2 maart in EKKO plaats, waar Close Up, Men of Mega, The Brave, Luckiest Man Alive en Body Politics zich van hun beste kan zullen laten zien.

Tenslotte, vergeet ook de datum van de finale niet in je agenda te noteren. Deze zal plaatsvinden op 31 maart in Tivoli De Helling. 3voor12/Utrecht zal komende weken met enige regelmaat verslag doen van de ontwikkelingen, dus hou ons in de gaten.

Te zien: Halve finale 1 met 50 Grams of Violence, Independent Intavention, Kern Revolutionaire Zaken, Sur Nilsson en Ulysses & The Squares, 17 februari 2012 @ dB’s, Utrecht
Te zien: Halve finale 2 met Close Up, Men of Mega, The Brave, Luckiest Man Alive en Body Politics, 2 maart 2012 @ EKKO, Utrecht
Te zien: Wildcard-ronde met Solid Frame, MWAAH, Kids With Guns, Ondersteboven en Guy Corneille, 24 februari 2012 @ Acu, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht