De folk-reprise van Meet Me, Cassius

Tekst: Erik Ouwerkerk / Foto's: Patrick Binnekamp ,

Goede muziek, een sfeervolle setting en tevreden bezoekers. Zo is de tweede editie van de folk-avond Meet Me, Cassius samen te vatten. Op zondagavond 12 februari is er met vier optredens weer een sterk en gevarieerd programma samengesteld. In de Spiegelbar van Tivoli laat de folk-muziek opnieuw van zich horen.

De tweede editie van Meet Me, Cassius (die de ondertitel ‘a night to discover music’ heeft) brengt op zondagavond 12 februari weer vier artiesten die allen op hun eigen manier invulling geven aan het genre folk. De internationale inbreng komt van de Amerikaan Grey Reverend en de Brit Will Samson. Daarnaast staan er twee Nederlandse bands geprogrammeerd: Port of Call of uit Leiden en het Utrechtse Mister and Mississippi. De twee laatstgenoemde namen laten zien dat er ook dicht bij huis genoeg goede folk te vinden is, en geven de avond een beetje een gevoel van ‘think globally, act locally’ mee.

Omdat de echte muziekliefhebber niet thuisblijft voor Studio Sport en de muzikanten al een weekend achter de rug hebben, begint het eerste optreden al om zeven uur. Port of Call, Mister and Mississippi, Grey Reverend en Will Samson spelen achtereenvolgens tot elf uur. Voor het publiek dat gewoon nieuwsgierig een kijkje is gaan nemen, is zoveel folk misschien wat te veel van het goede, maar de echte liefhebber komt ruimschoots aan zijn trekken.

Gezien: Meet me Cassius met Port of Call, Mister and Mississippi, Grey reverend en Will Samson, 12 februari 2012 @ Spiegelbar Tivoli, Utrecht.