3voor12/Utrecht TV: De Avonduren releaseparty

Van twee intieme sets in Kytopia-studio’s naar een grootse apotheose in het Zijdebalen theater

Camera & montage: Tessel Schmidt ,

Voor de presentatie van het debuutalbum heeft De Avonduren het dicht bij huis gezocht: Kytopia. Dat is namelijk de plek waar sommige bandleden wonen of hun studio hebben maar ook de locatie waar het album is opgenomen. 3voor12/Utrecht was bij de releaseparty en maakte het volgende videoverslag.

De Avonduren is de eerste Kytopia-release van dit jaar. Rapper Kapabel heeft twaalf sprookjes, mythen, sagen en fabels geschreven die onder leiding van Simon Akkermans door Bram Hakkens (drums), Niels Broos (toetsen), Dibbe van Laarhoven (bas) en Frank Wienk (percussie) naar muziek zijn vertaald. Op vrijdag 27 januari is het album officieel verschenen. Die middag hebben de mannen een instore in de Plato gedaan, ’s avonds vond de releaseparty plaats op de plek waar het album tot stand is gekomen: Kytopia.

Op die koude vrijdagavond was Kytopia even omgetoverd tot een intiem poppodium. Vrienden, familie en kennissen kregen daar een voorproefje van de jazzachtige nummers van de band en konden het originele artwork van Teo Skaffa bekijken. De Avonduren speelde drie korte sets op drie plekken op het Kytopia-terrein. De kleinere nummers werden uitgevoerd in de studio van Simon Akkermans en de ruimte die Bram Hakkens en Frank Wienk delen. De apotheose vond plaats in het Zijdebalen theater waar de kou (geen verwarming!), de galm van de grote hal en de bijzonder mooie belichting voor een surrealistische, bijna sprookjesachtige sfeer zorgden. De Avonduren is inmiddels begonnen aan een clubtour en speelt op vrijdag 24 februari in Tivoli de Helling. Kijk hieronder naar de videoreportage die 3voor12/Utrecht-filmster Tessel Schmidt van de releaseparty maakte.

Gezien: album releaseparty van De Avonduren, vrijdag 17 januari 2012 @ Kytopia
Te zien: De Avonduren, vrijdag 24 februari 2012 @ Tivoli de Helling