Men Of Mega Men Of Mega

Dansbare chiptune van het hoogste level

, Tekst: Mike van Dooyeweert / Foto's: Frans van Arkel

Men Of Mega

Dansbare chiptune van het hoogste level

Tekst: Mike van Dooyeweert / Foto's: Frans van Arkel ,

Elke maand selecteert 3voor12/Utrecht een talentvolle band of artiest uit de provincie Utrecht. Deze maand is de eer aan Men of Mega.

Februari krijgt een hoog pixelgehalte met Men Of Mega in de Selecteert-spotlights. Chiptune maakt het tweetal: melodietjes en bliepjes die zo uit een ouderwetse Nintendo-console afkomstig zouden kunnen zijn, al dan niet voorzien van een zeer dansbare beat. In aanloop naar de februari editie van Club 3voor12/Utrecht volgen wij Men Of Mega deze maand op de voet.

Jasper ten Kleij (Dan McClay) en Bart de Jong (Burt Youngsters) maken onder de naam Men Of Mega niet alleen eigen composities, ze steken ook liedjes van anderen in een chiptune-jasje, zoals te horen is op hun Soundcloud.

Men Of Mega is niet alleen een graag geziene gast op chiptune-feestjes als EINDBAAS, inmiddels is het tweetal ook doorgedrongen tot de halve finale van de Clash Of The Titans, op 2 maart in EKKO. Maar de eerstvolgende level up valt te behalen op 23 februari, als Men Of Mega optreedt tijdens een speciale elektronica-editie van Club 3voor12/Utrecht.

Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Men of Mega, Ogri Ai, Yuri Landman en nog veel meer, donderdag 23 februari 2012 @ dB's

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht