Tenement Kids, Traditionals en Skiggy Rapz op 3voor12/Utrecht Awards gala!

Kom 15 december ook naar de feestelijke uitreiking in EKKO

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Op 15 december worden de jaarlijkse 3voor12/Utrecht Awards uitgereikt. Traditiegetrouw doen we dat tijdens een gala-avond in EKKO. Maar er worden niet alleen prijzen uitgereikt: we hebben ook een fijn muzikaal programma geregeld. Tenement Kids, Traditionals en Skiggy Rapz zorgen voor de mooie omlijsting van deze spannende avond. Trek 15 december je mooiste gala-outfit uit de kast en begeef je tussen de crème de la crème van de Utrechtse popmuziek.

Begin deze week maakten we de genomineerden voor de 3voor12/Utrecht Awards bekend. Vandaag kondigen we de artiesten aan die tijdens het gala zullen spelen: Tenement Kids, Traditionals en Skiggy Rapz!

Tenement Kids

Ruim drie jaar geleden verscheen debuutalbum We’ve All Been Down. Met die plaat bevestigde de band de reputatie die met de eerste demo en de vele live-optredens was opgebouwd: die van een energieke en ongepolijste punkrockband. Vijf oktober dit jaar verscheen het nieuwe album bij Suburban Records. Tussen het eerste en het tweede album is het bandgeluid behoorlijk veranderd zonder daarbij aan emoties en kracht in te boeten. In plaats van punk maakt de band nu soulvolle rock met invloeden van Bruce Springsteen, The Gaslight Anthem en vooral Drive-By Truckers. Begin oktober speelde de band een overtuigende releaseshow in EKKO. Twee maanden en een behoorlijk aantal optredens later staan ze daar weer, nu bij de 3voor12/Utrecht Awards.

Traditionals

Na het succesvolle eerste Traditionals-album hebben In a Cabin With en Onder Invloed wederom de handen ineengeslagen om een album te produceren met oude traditionele liedjes, gespeeld door gerenommeerde Nederlandse artiesten. Deze traditionals zijn zeer oude folkliedjes die over en over zijn gecoverd, onder andere door muzikanten als Bob Dylan en Johnny Cash, en waarvan de auteur veelal niet meer te achterhalen is.
Omdat de eerste editie zo leuk was om te maken, hebben ze er gewoon nog een gemaakt volgens precies hetzelfde recept maar met andere songs en muzikanten. In de zomer van 2011 is de oude ijsbaankantine in Hagestein weer omgebouwd tot tijdelijke studio. Matthijs van der Ven is weer op zoek gegaan naar traditionals die goed zouden passen bij de artiesten die voor Traditionals II zijn uitgenodigd. Het resultaat is een gevarieerd album met artiesten die je normaal gesproken niet zo snel op één plaat terug zou vinden, zoals Case Mayfield, Carol van Dyk, Jelle Paulusma, Janne Schra en George Baker. Tijdens de Awards staat met Odilo Girod, Maurits Westerik, Theo Sieben en Jelle Paulusma een mix van artiesten van de beide Traditionals-albums op het podium.

Skiggy Rapz

Negen oktober bracht Skiggy Rapz zijn nieuwe single ‘Circle Round’ uit, de voorbode van zijn tweede album Satellites dat in januari 2013 in de schappen ligt. Na een solo-carrière die in 2004 voortvarend begon met het winnen van de Grote Prijs in de categorie Hiphop/RnB en het debuutalbum Boat Drinks, heeft Skiggy zich tussen 2005 en 2008 vooral gefocust op Keynote Speakerz, een samenwerking met Master Surreal. De laatste jaren is hij vooral als producer bezig geweest van onder andere Eefje de Visser, Diggy Dex en Color Ones. Op het Awards-gala zul je natuurlijk nummers van het nieuwe album te horen krijgen. In afwachting daarvan kun je luisteren naar een mixtape die Skiggy recent heeft gedropt. What's Cookin' Good Lookin'? is gemixt door DJ DNS en bevat 28 tracks: features, live en akoestische versies, remixes, demos en meer dan tien tracks die niet eerder zijn verschenen.

Awards
Er worden Awards vergeven in de volgende categorieën: meest veelbelovende artiest, beste muzikant, beste album, beste live-act en beste Utrechtse initiatief/platform. De winnaars worden door een vakkundige jury bepaald. De genomineerden? Die vind je hier

Te zien: 3voor12/Utrecht Awards 2012 met Tenement Kids, Traditionals (met Odilo Girod, Jelle Paulusma, Theo Sieben en Maurits Westerik) en Skiggy Rapz, zaterdag 15 december 2012, 19.30 uur @ EKKO, Utrecht.

Kaarten kosten €5 of 3voor€12 en zijn te koop via de site van EKKO.