3voor12/Utrecht Awards: de genomineerden (3)

De kanshebbers voor meest veelbelovende Utrechtse artiest 2012

Tekst: Iris van Korven ,

Aanstaande zaterdag 15 december presenteren we weer vol trots de 3voor12/Utrecht Awards die in EKKO zullen worden uitgereikt. Wat had 2012 Utrecht eigenlijk precies te bieden? We blikken terug op het afgelopen jaar en laten je kennismaken met de genomineerden van maar liefst vijf verschillende categorieën. We zijn inmiddels toe aan de vijfde categorie en dat is die van meest veelbelovende Utrechtse artiest.

Meest veelbelovende artiest

Mister & Mississippi
Ze wonnen al de Amsterdamse Popprijs en deden het voorprogramma voor shows van Patrick Watson, INXS en Blaudzun. De bandleden van folkband Mister & Mississippi komen uit alle hoeken van het land, maar leerden elkaar kennen op de Herman Brood Academie in Utrecht. Dit jaar tekenden ze bij V2 Records, en waar we in de andere vier categorieën vooral terugblikken op 2012, is het bij de meest veelbelovende artiest natuurlijk ook kwestie te kijken naar wat komen gaat. Dat lijkt bij Mister & Mississippi wel goed te zitten: op 25 januari presenteren ze hun debuutalbum Tivoli de Helling.

Kodiaks
Op de Club in oktober overtuigde Kodiaks als Selecteert van de maand. Verder speelde de band al als support voor Anne Soldaat en Bombay Show Pig en mogen ze in januari op tour met Bettie Serveert. Gedurende het jaar werkten zanger Just Posthumus en gitarist Mathijs Peeters samen met Simon Akkermans aan hun debuutalbum in Kytopia, dat in 2013  verschijnt. Bovendien werd vorige week bekend dat Kodiaks zijn aanstekelijke gitaarliedjes in februari ten gehore zal brengen in een Utrechtse huiskamer tijdens Stukafest.

Bodypolitics
Waar we bij de andere twee genomineerden in deze categorie nog niet kunnen spreken van een echt wapenfeit in de vorm van een album, bracht Bodypolitics hun debuut The Space of a Jump in april van dit jaar uit. Waarmee ze ook zijn genomineerd in de categorie ‘Beste Utrechtse album’. Hun experimentele melodieuze elektronische beats sloegen ook buiten de provincie al aan. Zo sprak bij 3voor12/Gelderland naar aanleiding van de Popronde in Nijmegen van "... een topoptreden van een band die in de toekomst weleens hoge ogen kan gaan gooien".

Te zien: 3voor12/Utrecht Awards 2012 met Tenement Kids, Traditionals (met Odilo Girod, Jelle Paulusma, Theo Sieben en Maurits Westerik) en Skiggy Rapz, zaterdag 15 december 2012, 19.30 uur @ EKKO, Utrecht
Kaarten kosten € 5 of 3 voor € 12 en zijn te koop via de site van EKKO