Kort Utrechts Popnieuws Week 31

Deze week nieuws over onder meer Le Guess Who? 2012, The Mrs., Daklava en John Coffey.

Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre ,

De redactie van 3voor12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. En deze week is dat niet anders. Hoewel we deze keer iets te vieren hebben: dit is namelijk de vijftigste editie van Kort Utrecht Popnieuws! Taart en slingers! Deze week nieuws over onder meer Le Guess Who? 2012, The Mrs., Daklava en John Coffey.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

The Mrs. wint plek op Solarfestival 

The Mrs., de 3voor12/Utrecht Selecteert van de maand mei, heeft via een challenge van Next Best Band een podiumplek op het creatieve crossoverfestival Solar gewonnen. De Utrechtse grooverockband bleek samen met The Muff de meeste stemmen te hebben gekregen. The Mrs. speelt zondag 5 augustus van 13.00 uur tot 13.30 uur in de SolarTube.

Eerste namen Le Guess Who? 2012 
Deze week heeft Le Guess Who? de eerste namen bekend gemaakt voor de zesde editie van het festival. Onder meer Fuck Buttons, Dirty Three, Grimes, Destroyer, Tim Hecker, Deerhoof en Beak zullen optreden tijdens Le Guess Who?, dat plaatsvindt van van 29 november tot en met 2 december. Het volledige lijstje met eerste namen lees je bij 3voor12.

Nieuw festival in Nieuwegein: Festafette 
Op zaterdag 25 augustus organiseren Poppositie en STEF een nieuw festival in Nieuwegein: Festafette. Festafette vindt plaats van 14.00 uur tot en met 23.00 uur aan het water en in het gras van Park Oudegein, en is gratis toegankelijk. Het programma wordt de komende weken bekendgemaakt.

Releaseshow Lilian Hak verplaatst 
In Kort Utrechts Popnieuws 29 meldden we dat Lilian Hak haar nieuwe album Lust Guns and Dust op 15 september zou presenteren in EKKO. Het concert is echter verplaatst naar donderdag 4 oktober. De al gekochte tickets blijven geldig.

Programma Night Of The Unexpected bekend 
De jaarlijkse Night Of The Unexpected bestaat uit optredens uit de wereld van de experimentele elektronica en improvisatie, gecomponeerd repertoire en conceptuele popmuziek. De korte en krachtige optredens vinden door de hele zaal plaats. De Utrechtse editie is donderdag 6 september in het kader van de Gaudeamus Muziekweek. Op het programma van deze tiende editie staan: Jameszoo + live band, werk van Jonny Greenwood door het Conservatoriumorkest, Nate Wooley, Kapok met het Ragazze Kwartet, Jesca Hoop, werk van Michael Gordon en Sergey Khismatov door Slagwerk Den Haag en TROMP Concourswinnaars, Monica Germino met werk van Annie Gosfield en werk van Andrzej Kwiecinski. 
Tot half augustus zijn er voordelige early bird-kaarten verkrijgbaar. Kaartkopers kunnen ook gratis naar de Unexpected Warm-up in Museum Speelklok. Vanaf 19.00 uur klinken er spannende performances bij de klankinstallaties van Eli Keszler (Cold Pin) en Felix’s Machines in Museum Speelklok.

Het dak op met Daklava
Op 2 september vindt in de wijk Nieuw Engeland (Lombok) de tweede editie van buurtfestival Daklava plaats. Dit jaar voor het eerst als onderdeel van het Uitfeest. Daklava is een buurtfestival waar muzikanten op daken en balkons optreden, terwijl bezoekers vanuit ingesloten binnentuinen kijken en luisteren. Of vanaf het dak van de buren, want dankzij gastvrije bewoners kunnen bezoekers Daklava op verschillende locaties en verschillende hoogten bekijken, luisteren en ontdekken. Het buurtfestival heeft een mooi muzikaal programma samengesteld. Onder meer Yesterday’s Man, Snowapple en Lilian Hak & Frank Burks zullen op de daken van het huizenblok tussen de Bilderdijkstraat en Potgietersstraat optreden. Bovendien is er een randprogramma met diverse exposities (Chamel Ahmed, Jesus, Nick Liefhebber) en een karaokehuis. IJssalon Roberto Gelato verzorgt ijsjes voor de festivalbezoekers en is er een heuse theetuin met vintage kleding.  

Nieuw album John Coffey
Over anderhalve maand – op 14 september 2012 om precies te zijn - brengt de Utrechtse rock ’n roll-formatie John Coffey zijn tweede album Bright Companions uit via de Duitse platenmaatschappij Redfield Records. De eerste officiële single en video ‘Featherless Redheads’ komt de week na Lowlands & Pukkelpop uit. Bright Companions wordt op donderdag 27 september op typisch John Coffeyiaanse wijze gepresenteerd in Tivoli De Helling. Vervolgens gaat de groep op tournee en worden onder meer Arnhem, Haarlem en Goes aangedaan.