De zondag van In Vervoering

Een verslag in beeld

Tekst: Wouter Bal & Mike van Dooyeweert / Foto’s: Harold van de Kamp & Mike van Dooyeweert ,

Na een geslaagde zaterdagavond aan de Korte Minrebroederstraat, verplaatste het mobielste festival van het land zich op zondag naar Park Lepelenburg voor een zonovergoten dag met een stormachtig intermezzo.

Ook voor de zondag heeft In Vervoering weer een mooi pak artiesten weten aan te trekken. Naast het overwegend Nederlandse aanbod met acts als Oh Brave Wide Eyes, Mezlev en Awkward I, wordt er dit jaar ook een substantiële muzikale bijdrage geleverd door Canada. Zowel The Wilderness of Manitoba als Peter Katz zijn afkomstig uit Toronto en blijken een mooie aanvulling op het programma.
De middag begint warm en zonnig, waardoor Park Lepelenburg al snel volstroomt. Overal worden kleedjes uitgespreid waarop wordt genoten van het muzikale aanbod en de versnaperingen die te koop worden aangeboden. Het festival trekt een behoorlijk gemêleerd publiek, wat niet vreemd is gezien het feit dat In Vervoering naast muziek, literaire hoogstandjes en een kunstroute ook aandacht besteedt aan de allerjongsten met een kinderprogramma. Ook 3voor12/Utrecht was dit jaar weer aanwezig met de onvolprezen caravan waarin meerdere intieme sessies plaatsvonden.
Helaas blijkt deze zomer maar al te vaak dat een dag die stralend begint zomaar kan omslaan in noodweer. Het begint te stortregenen met als gevolg dat het optreden van Sideditch moet worden gestaakt. Wanneer de organisatie de geluidsinstallatie uiteindelijk weer aan de praat krijgt en Peter Katz onder luid gejuich zijn soundcheck begint met 'I can see clearly now the rain is gone' komt alles gelukkig toch nog op zijn pootjes terecht, waarna Akward I de dag kan afsluiten.