3voor12/Utrecht TV: persoonlijk met goths

‘Mijn vader is echt een boerenman, die is niets gewend.’

Video en montage: Gerben Schmidt / Interviews en tekst: Renate van Roosmalen ,

Door alle lagen leer en latex, make-up, maskers, haarlak en extravagante outfits, was het knap lastig de personen te ontwaren die het afgelopen weekend de binnenstad van Utrecht bevolkten. 3voor12/Utrecht ging het gesprek aan en leerde zo enkelen van hen beter kennen.

Vreemd waren ze hè, al die donker geklede mafkezen die afgelopen weekend door de binnenstad krioelden? Met hun latex pakjes, gasmaskers, fetisjlaarzen, geschminkte gezichten en piercings leken ze zo uit een parallel universum te zijn weggelopen. Een universum vol SM, dodenopwekking en satanaanbidding. Menig moeder zou zich een ongeluk schrikken. Menig fotograaf kon zijn geluk niet op. Wat een pracht! Wat een freaks!

Maar wat zit er achter die extreme façade? Nieuwsgierig naar de persoon in het pakje, betraden Gerben en ik het bruisende epicentrum van Summer Darkness; het Domplein. Na ons te hebben losgeworsteld van een menigte op Gerbens blitse spiegelreflexuitrusting azende fotografen, gingen wij het gesprek aan met enkele opvallende verschijningen. En leerden we dat je ze gerust mee kunt nemen naar je moeder, voor een kopje thee en een koekje.

Gezien: Ronny, anonieme man met Wolf de hond, Lisa, Philip en Moos, zaterdag 28 juli 2012 @ Summer Darkness, Domplein.