Weekagenda week 15 Weekagenda week 15

Lebensraum, Lo Friday, Eindbaas, Mr. Polska, Lefty Loosy, Mega platen & CD Beurs, Motorpsycho, HKU Proeflokaal, Dead Guitars

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 15

Lebensraum, Lo Friday, Eindbaas, Mr. Polska, Lefty Loosy, Mega platen & CD Beurs, Motorpsycho, HKU Proeflokaal, Dead Guitars

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Zonder omwegen. Onze muzikale tips voor deze week: Lebensraum, Lo Friday, Eindbaas, Mr. Polska, Lefty Loosy, Mega platen & CD Beurs, Motorpsycho, HKU Proeflokaal en Dead Guitars.

 

Wat: Lebensraum
Wie: Alamo Race Track
Wanneer: dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 april 2012
Waar: Theater Kikker
Schade: e-ticket: €18 / korting: €15

Waarom: Lebensraum is een nieuw project van de van oorsprong Zweedse theatermaker Jakop Ahlbom. Voor Lebensraum heeft Ahlbom zich laten inspireren door het werk van Buster Keaton uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Keaton was met zijn stomme films een pionier op het gebied van de slapstick en de fysieke komedie. Ralph Mulder en Leonard Lucieer van Alamo Race Track zorgen live voor de muzikale begeleiding van de voorstelling. Ahlbom werkte al eerder samen met Alamo Race Track; vorig jaar speelden de Alamo-leden in Ahlboms toneelstuk INNENSCHAU. Lebensraum is op 10, 11 en 12 april te zien in Theater Kikker.
 
 
Wat: Lo Friday
Wie: Sur Nilsson, Riverdistrict, Herrek
Wanneer: vrijdag 13 april 2012
Waar: De Kargadoor
Schade: € 3

Waarom: Vaste prik op de tweede vrijdag van de maand: Lo Friday. Singer-songwriters, indiebandjes en elektronica-acts worden uitgedaagd om zich aan te passen aan de werfkelder van De Kargadoor. De ruimte is klein en knus en er kan slechts in beperkte mate versterkt worden gespeeld. Riverdistrict heeft met optredens tijdens In Vervoering en Stukafest laten zien dat te kunnen. Sur Nilsson moest in minder dan een week tijd een low en een high verwerken: van het niet winnen van bandwedstrijd de Clash of the Titans naar een plekje in de kwartfinale van de Grote Prijs. Herrek tenslotte is de band van Gerrit van der Scheer, die voorheen in Bonne Aparte speelde en ook gitaar speelt bij het veelgeroemde LUIK.
 
 
Wat: Eindbaas
Wie: desert planet + ultrasyd + roccow + born digital
Wanneer: vrijdag 13 april 2012 (deur open 21.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom: Nog niet uitverkocht en dat is ongebruikelijk. Grijp dus je kans om deelgenoot te worden van het heetste 8-bit feestje van Utrecht en omstreken. Wat je dan krijgt? Niets minder dan de beste 8-bit chiptunes van de wereld, drie live optredens, visuals en een open podium. De live-optredens zijn van Desert Planet (Finland), Ultrasyd (Frankrijk) en Roccow uit eigen land. De visuals worden verzorgd door de VJ’s van Born Digital. Natuurlijk zijn de EINDBAAS DJ’s zelf ook aanwezig. Net als voorgaande keren is er ook een open podium, deze keer in het EKKO-café. Maak je zelf chiptunes en wil je jouw 10 minutes of fame op het EINDBAAS open podium? Schrijf je dan in via http://www.eindbaas.org. Voor deze editie is het kort dag maar misschien sta jij één van de volgende keren wel op het podium.

Update: EINDBAAS is inmiddels uitverkocht!
 
 
Wie: Mr. Polska, Ogri Ai en JeBroer
Wat: Hiphop

Wanneer: vrijdag 13 april 2012
Waar: De Kelder
Schade: € 7,50

Waarom: 2011 kon al niet op voor Mr. Polska: 3voor12/Utrecht Selecteert in februari, een optreden op de TMF-awards – door een twitter-actie -, aandacht van 3voor12, een vette show tijdens de 3voor12/Utrecht Awards en gekroond tot Pool van het jaar. Dit jaar lijkt nog beter te worden. Mede door de aandacht die zijn meldpunt Waardevolle Gezelligheid genereerde was hij opeens heel veel op TV te zien. Dan vergeten we bijna re release zijn full-length debuutalbum Waardevolle Gezelligheid. En dat zou niet terecht zijn: samen met zijn kompanen uit de Nouveau Riche-stal heeft hij immers een sterke plaat gemaakt. En zijn shows? Hard, rauw en energiek. Precies zoals we het lekker vinden. We zien jullie dus op de 13e in De Kelder. Support komt van JeBroer (ook uit de Nouveau Riche-stal) en Amersfoorts trots Ogri Ai.

Update: het optreden van Mr. Polska is inmiddels uitverkocht! 

 

Wat: Mega Platen & CD Beurs
Wanneer: zaterdag 14 en zondag 15 april 2012
Waar: Jaarbeurs
Schade: € 12 (€ 10,50 in vvk)

Waarom: Op 14 en 15 april 2012 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de 37ste Mega Platen & CD Beurs plaats. Dé plek voor wie op zoek is naar lp’s, singletjes cd’s of muzikale memorabilia. Maar er is meer te beleven tijdens de beurs. Zo is er een expositie te zien die is samengesteld door museum RockArt uit Den Haag. Het museum toont onder meer originele gitaren van Danny Lademacher (Herman Brood), Kane, Eddy Chatelin (The Crazy Rockers) en Earth & Fire. Verder signeert en presenteert de Engelse auteur Mark Hayward een serie van drie boeken over de Beatles, de Stones en Queen. En tot slot kun je je muziekkennis aan de tand laten voelen tijdens de popquiz van de 3 Imaginary Boys. Overigens: als je een kaartje koopt in de voorverkoop, betaal je 10,50 euro in plaats van 12 euro. Da's toch mooi meegenomen! Goed beslagen ten ijs komen? Check nog even de survival-guide voor de beurs die onze redacteur Arnold le Fèbre een jaar geleden maakte.
 
 
Wat: Lefty Loosy
Wie: Hausmagger, Kapabel, Supra Naturals, Jacky Please, Independent Intavenshan en anderen
Wanneer: zaterdag 14 april 2012 (van 18.00 tot 4.00 uur)
Waar: HAL 16
Schade: € 15

Waarom: Op 14 april tovert Losse Schroeven Hal 16 om tot een bizar schouwspel van visuele, beeldende en experimentele kunst tijdens Lefty Loosy. Natuurlijk vergezeld van de nodige beats: van Hausmagger's rauwe cultpop (bekend van Rembo & Rembo), tot aan de Prodigy-achtige sound van Supra Naturals, reggaerock van Jacky Please en een voordracht van niemand minder dan Kapabel. En als je vroeg komt (het is om 18 uur al open), kun je nog een bodempje leggen met Moekes Pannenkoeken!
 
 
Wie: Motorpsycho & Stale Storlokken
Wat: Noorse rock waarin bijna elk genre langs komt
Wanneer: zaterdag 14 april 2012 (Let op: Er is geen support act bij dit concert. Aanvang van Motorpsycho om 20.30 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 22,50

Waarom: Een live-show van Motorpsycho is eigenlijk altijd een must. Hoewel de drie Noren al zo’n twintig jaar bezig zijn weet je nooit wat je kun verwachten. Hoe kan het ook anders met een oeuvre dat bestaat uit rock, psychedelica, jazz, improvisatie, spacefunk, stoner, noise en nog wat van die dingen, waaruit de heren elke avond weer een nieuwe selectie maken. Dingen die wel zeker zijn: shows van minimaal tweeënhalf uur (en dus geen voorprogramma) die altijd van een hoog niveau zijn en waar vaak het predicaat legendarisch opgeplakt kan worden. Vanavond voegt keyboardspeler Stale Storlokken zich bij de band voegen. Hij heeft ook meegespeeld op het nieuwste album, The Death Defying Unicorn.

 

Wat: HKU Proeflokaal
Wie: studenten van de muziekafdelingen van de HKU
Wanneer: zondag 15 april 2012 (vanaf 14.00 uur)
Waar: Muziekhuis Utrecht, Loevenhoutsedijk 301
Schade: gratis!

Waarom: De HKU bestaat dit jaar 25 jaar! Dit wordt onder andere gevierd met een bijzonder samenwerkingsproject met Muziekhuis Utrecht en de Gaudeamus Muziekweek. Gezamenlijk organiseren ze het HKU Proeflokaal. Op zondag 15 april is de feestelijke eerste editie van dit nieuwe minifestival, dat ook de komende jaren zal gaan plaatsvinden. Tijdens het HKU Proeflokaal wordt het Muziekhuis overgenomen door studenten van alle muziekafdelingen van de HKU. Er zijn optredens in de grote zaal, in de studio's en zelfs in de lift van het gebouw. Een spannende middag met tal van korte performances door de musici en componisten van de toekomst. Van site-specific performances tot gloednieuwe strijkkwartetten en van interdisciplinaire projecten tot groepsimprovisaties met live-elektronica. Er zijn optredens van bijvoorbeeld Orestis Goumenos maar ook Next Generation of Improv onder leiding van Mark Alban Lotz en een live electronics ensemble onder leiding van Hans Leeuw.
Dinsdag 17 april is er ook al weer een reguliere Proeflokaal (nummer 95!) met Arjen de Vreede (DJ DNA), The Missing Higgs, Augusto Meijer, Marcel Wierckx en Monica Germino en de tweede editie van het Utrechts Animatie Kwartier!
 
 
Wie: Dead Guitars
Wat: new wave
Wanneer: zondag 15 april 2012 (vanaf 19.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 12

Waarom: De bandleden van Dead Guitars zijn al sinds de jaren tachtig actief en vinden hun oorsprong in de Alternative New Wave scene. Ze hebben samengewerkt met leden van The Chameleons, The Sound, The Church, The Mission en The Cure. Live zorgt Dead Guitars voor een onvergetelijke sensatie. Na de Europese tour met The Mission is Dead Guitars nu eindelijk weer voor eigen concerten in Nederland. De Dead Guitars organiseren hun eigen concert in dB's, vandaar geen reguliere voorverkoop. Kaartjes zijn telefonisch te reserveren via 030-2938209 of op de avond zelf aan de kassa verkrijgbaar.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht