Weekagenda week 14 Weekagenda week 14

Secret Handshake Club, Onder Invloed, Dark Dark Dark, Festival de Bestuiving, Minus the Tiger en Radio Moscow

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 14

Secret Handshake Club, Onder Invloed, Dark Dark Dark, Festival de Bestuiving, Minus the Tiger en Radio Moscow

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze week begint de tour van Kyteman met drie uitverkochte shows in Tivoli Oudegracht en ook het optreden van Moss op donderdag in De Helling is uitverkocht. Of je nu wel of geen kaartjes hebt voor één van die shows: wij laten je zien welke fijne optredens er deze week nog meer zijn. Ons vind je bij Kyteman, maar ook bij de cd-presentatie en/of de instore van Minus the Tiger.

 

Wie: Secret Handshake Club, All Heads Rise, Unchained Breathing en Sanchez, the Devil & the Hierophant
Wat:
hardcore, indie en post-rock
Wanneer: woensdag 4 april 2012 (21.30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 6

Waarom: Smithsfoodgroup presenteert woensdag 4 april vier Nederlandse hardcore-bands in ACU. Een van de bands is het Utrechtse Secret Handshake Club, de enige band op de planeet die de botheid van Norma Jean en Dillinger Escape Plan kan combineren met het melodieuze van Glassjaw en Elton John. De Utrechters deden eerder het voorprogramma van Rolo Tomassi, 36 Crazyfists, Therapy? en Shai Hulud en werden geselecteerd voor De Grote Prijs Van Nederland in 2011. Hun nieuwe EP is in ruil voor een Tweet of Facebookpost gratis te downloaden op hun site. Naast de Secret Handshake Club beklimmen All Heads Rise, Unchained Breathing en Sanchez, the Devil & the Hierophant het podium.
 
 
Wie: Dazzled Kid, Davie Lawson en Rebecca Sier
Wat: Onder Invloed presenteert …
Wanneer: donderdag 5 april 2012 (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Waarom: Als we nu nog moeten vertellen wat Onder Invloed is lees je onze site gewoon  niet vaak genoeg. Deze editie laten Dazzled Kid (Tjeerd Bomhof), Davie Lawson en Rebecca Sier horen door wie ze zijn beïnvloed. Tijdens een Onder Invloed-avond spelen alle artiesten naast covers ook eigen werk. Dazzled Kid werkt aan zijn tweede album en treedt daarom nog maar weinig op. Voor Onder Invloed maakt hij een uitzondering. Hij speelt in zijn eentje. Van Welshman Davie Lawson is net een derde album verschenen. In EKKO treedt hij op met een Nederlandse band met muzikanten van onder meer Lucky Fonz  & De Felle Kleuren, Case Mayfield en Claw Boys Claw. Rebecca Sier is misschien nog niet zo bekend maar daar kan snel verandering in komen. De afgelopen jaren maakte ze veel indruk met optredens op Into The Great Wide Open en tijdens het Weekend van het Kippenvel.

 

 

Wie: Dark Dark Dark en Love Like Birds
Wat:
rijk georchestreerde chamberpop
Wanneer: vrijdag 6 april 2012 (20.45 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

Waarom: In 2011 was Dark Dark Dark al één van de smaakmakers van Festival aan de Werf. Maar de rijk georchestreerde chamberpop van de band rond zangeres Nona Marie Invie komt misschien nog wel beter tot zijn recht in een intieme setting. Fijn dus dat EKKO er in is geslaagd om de band wederom naar Utrecht te halen; het enige optreden in Nederland van deze tour. Love Like Birds verzorgt met intieme slaapkamerfolk het voorprogramma.
 
 
Wie: Minus the Tiger en Mineral Beings
Wat:
ergens tussen folk en elektronica
Wanneer: zaterdag 7 april 2012 (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Waarom: Vaste bezoekers van Club 3voor12/Utrecht of zij die bij de 3voor12/Utrecht Awards waren hebben Minus the Tiger al eerder aan het werk kunnen zien. Vooral tijdens het Awards-gala in EKKO maakte de band onder leiding van Anne Broekman een sterke indruk. Op dat moment werd er nog druk gewerkt aan het debuutalbum dat op maandag 9 april officieel verschijnt via V2. De nummers van Broekman bewegen zich ergens in het schemergebied tussen folk en elektronica. Ze sluiten daarmee aan bij eigentijdse Amerikaanse bands maar hebben tegelijkertijd iets eigens. Minus the Tiger is tijdelijk te beluisteren via de luisterpaal.
Het voorprogramma wordt verzorgd door Mineral Beings, de ‘Now Age’-band van singer-songwriter Merinde. Dj-duo V00d00 Gold, dat vrijdag 30 maart nog te zien was op Tweetakt, verzorgt de verdere muzikale omlijsting.


Zin in een voorproefje? Dat kan: op donderdag 5 april doet Minus the Tiger een instore optreden in Plato Utrecht aan de Voorstraat. De band begint om ca. 17.30 uur.

 

Wie: Kristal and Jonny Boy, Loifior, UiJuiJui, Men of Mega en Woods on Fire
Wat: Festival de Bestuiving
Wanneer: zaterdag 7 april 2012 (van 18.00 uur tot 2.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10 in de voorverkoop, € 12 aan de deur

Waarom: Zaterdag vindt de derde editie plaats van Festival de Bestuiving. Het motto van De Bestuiving is Do It Together (DIT). De bands die optreden kunnen ervaren hoe het is om op een kwaliteitspodium te spelen en kunnen tegelijkertijd netwerken met, en geïnspireerd raken door de andere bands die er spelen. De line-up van het festival bestaat uit lokale, nationale en internationale acts die bij elkaar een behoorlijk aantal genres bestrijken. Er zijn optredens van Kristal and Jonny Boy (electro-akoestische balletpop), Loifior (Duitstalige indie/britpop), UiJuiJui (hiphop/electrorock uit Duitsland), ARTWON ARTOWN ARTNOW (rock), Flies are Spies from Hell (postrock/progrock) en Katía (Amsterdamse singer-songwriter met band). Bij de Utrechtse acts vinden we Men of Mega (chiptune-duo dat de 3voor12/Utrecht Selecteert van februari was), Independent Intavenshan (dub- en reggaeband), Container en Woods on Fire (meeslepende, sfeervolle rock). Woods on Fire is net terug uit Berlijn, waar de bandleden de opnames van het debuutalbum hebben afgerond. Lees hier een verslag dat de band voor ons maakte.


Wie: Radio Moscow en Orange Maplewood
Wat:
seventies bluesrock
Wanneer: maandag 9 april 2012
Waar: dB’s (zaal open: 20.30 uur)
Schade: € 10

Waarom: Het is Paasweekend en dat betekent dat ook de maandag erbij hoort. Zeker als dan Radio Moscow in dB’s staat. Voor deze bluesrockers begon het balletje te rollen toen ze na een optreden van The Black Keys hun demo konden afgeven aan Dan Auerbach (The Black Keys), die de band onder zijn vleugels nam. Auerbach regelde een deal bij Alive Records en produceerde hun zelfgetitelde debuutalbum uit 2007. Inmiddels zijn we twee albums verder met als meest recente werk The Great Escape of Leslie Magnafuzz uit oktober 2011. Denk Black Sabbath, Allman Bros. Band, Wolfmother. Trippy maar retestrak, blues maar toch ook rock ‘n roll, maar vooral moddervet! Het jonge stonerrocktrio Orange Maplewood uit Lochem opent de avond.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht