Record Store Day 2012 in Utrecht: een fotoverslag Record Store Day 2012 in Utrecht: een fotoverslag

Recordpogingen, fijne instore optredens en een simultaan show in beeld gebracht

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Floor Fortunati

Record Store Day 2012 in Utrecht: een fotoverslag

Recordpogingen, fijne instore optredens en een simultaan show in beeld gebracht

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Floor Fortunati ,

Bijzondere vinylaanbiedingen, knusse instore optredens en ontmoetingen met artiesten. Dat had de derde editie van Record Store Day op zaterdag 21 april allemaal te bieden. De internationale feestdag, bedoeld om de charme en schoonheid van muziek, platenwinkels en vinyl te vieren, trok een groot aantal liefhebbers en andere geïnteresseerden naar de deelnemende platenzaken in Utrecht en Amersfoort.

Tijdens Record Store Day waren bij de onafhankelijke platenzaken talloze bijzondere, exclusieve releases te koop en hadden Plato en Boudisque in Utrecht en Velvet in Amersfoort een vol programma met instore optredens. Singer-songwriter Case Mayfield was in alle drie winkels te zien, tijdens zijn poging om het recordaantal instore optredens op één dag te verbreken. In Plato zong Wooden Saints-zangeres Tessa Douwstra haar partij van de single 'Platypus', terwijl de andere bandleden in andere platenzaken in het land tegelijkertijd hun partij speelden of zongen.

3voor12/Utrecht-fotograaf Floor Fortunati ging met een gevulde portemonnee op jacht naar een aantal van de kostbare items en maakte ondertussen ook nog het volgende verslag.

Gezien: Record Store Day 2012, zaterdag 21 april @ Plato en Boudisque, Utrecht
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht