Muziekpaleis: “Huurverhoging wel degelijk voor rekening gemeente” Muziekpaleis: “Huurverhoging wel degelijk voor rekening gemeente”

Invulling personeel begint over een half jaar

, Atze de Vrieze

Muziekpaleis: “Huurverhoging wel degelijk voor rekening gemeente”

Invulling personeel begint over een half jaar

Atze de Vrieze ,

De 118.000 euro huurverhoging die volgt op tegenvallers in het bouwproces mag niet naar het Muziekpaleis geschoven worden. Volgens Barry de Vos, bestuurslid van zowel Tivoli als van het nieuwe Utrechtse muziekgebouw, zijn daarover heldere afspraken gemaakt. “In 2008 al is de huurprijs gefixeerd. Daarbij is afgesproken dat huurverhogingen die voortkomen uit het bouwproces de komende tien jaar voor rekening van de gemeente Utrecht zijn. Vorig jaar zijn die afspraken nog eens herbevestigd.” Over de exacte huurprijs wil De Vos op dit moment geen mededelingen doen.

Maandag kondigde de gemeente Utrecht op een persbijeenkomst aan dat de bouw van het Muziekpaleis een aantal tegenvallers kent. Belangrijkste nieuwe kostenpost is een volledige renovatie van de oude Vredenburg zaal voor in totaal 5,5 miljoen euro. Die zaal is behouden gebleven en zal onderdeel uitmaken van het Muziekpaleis, maar de zaal blijkt de leegstand een stuk minder goed te verteren dan gedacht. Onder meer alle elektrotechnische installaties moeten vervangen worden, een kostenpost van 2,9 miljoen euro. “Wij zijn in het proces goed op de hoogte gehouden”, zegt De Vos. “Voor ons zijn deze bedragen dus geen verrassing.”

De Vos heeft al vaker aan de bel getrokken over de exploitatie van het Muziekpaleis. De afgelopen jaren verliep het proces naar het nieuwe muziekgebouw moeizaam. Tivoli was bang dat het de kurk zou worden waarop het Muziekpaleis dreef, door de zwakkere financiële situatie van partners SJU (inmiddels kopje onder) en Vredenburg. Ongeveer een jaar geleden schoof Tivoli toch weer aan. “De exploitatieopzet is nog steeds niet helemaal sluitend”, zegt De Vos nu. “Maar ik heb er een positief gevoel over.”

Over ongeveer een half jaar moet begonnen worden met de personele invulling van het nieuwe muziekgebouw, waarin drie organisaties op zullen gaan. Dat zal vermoedelijk leiden tot boventalligheid, omdat sommige functies in de twee organisaties dubbel ingevuld zijn. “Aan de andere kant zijn er ook functies waarvoor we straks te weinig mensen hebben. Het personeel is gisteren ingelicht over de gang van zaken. Het proces verloopt constructief. Ik verwacht geen grote personeelswijzigingen. Het beleid is in elk geval om gedwongen ontslagen te voorkomen.”

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht