Moss voegt nieuwe kleuren toe aan palet Moss voegt nieuwe kleuren toe aan palet

The Secret Love Parade’s electrofolk masseert stramme trommelvliezen in De Helling alvast los

, Tekst: Niels Spinhoven / Foto's: Edward Bos

Moss voegt nieuwe kleuren toe aan palet

The Secret Love Parade’s electrofolk masseert stramme trommelvliezen in De Helling alvast los

Tekst: Niels Spinhoven / Foto's: Edward Bos ,

Op het randje van 2011 vierde platenmaatschappij Excelsior - toch - haar 15-jarig bestaan in Tivoli de Helling. Hoewel het een jubileum was, besloot Excelsior niet terug te kijken, maar om een tip van de sluier op te lichten van wat zou gaan komen. Zo kwam het dat Moss een eerste integrale uitvoering gaf van het nog te verschijnen album Ornaments.

Iedereen in de zaal, band én publiek, moest wennen aan het nieuwe materiaal. Moss speelde in opperste concentratie een wat zich op het eerste gehoor liet beluisteren als overwegend psychedelische en elektronische plaat. Met weinig echte liedjes, constateerden we enigszins bezorgd. Dat laatste oordeel bleek enkele weken later, bij nadere beluistering van de plaat, niet terecht. Ornaments staat wel degelijk vol liedjes. Maar wel liedjes die soms zijn verstopt onder een ritme en vaker zijn verpakt in een laagje elektronica.

3voor12/Utrecht was nieuwsgierig hoe Moss zich in de tussenliggende drie maanden Ornaments ook live eigen maakte en schreef een fotosfeerverslag van het strak uitverkochte optreden in Tivoli de Helling.

Gezien: Moss en The Secret Love Parade, donderdag 5 april 2012 @ Tivoli de Helling

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht