Minus the Tiger in Canada: tourverslag Minus the Tiger in Canada: tourverslag

In tien dagen tijd van Montreal naar Toronto

, Tekst en foto’s: Minus The Tiger

Minus the Tiger in Canada: tourverslag

In tien dagen tijd van Montreal naar Toronto

Tekst en foto’s: Minus The Tiger ,

Zaterdag 7 april presenteert Minus the Tiger het gelijknamige debuutalbum in EKKO. Met slechts enkele optredens achter de rug en een album dat nog moet verschijnen tourde de Utrechtse electropop-formatie eind maart tien dagen door Canada. Songschrijver en toetseniste Anne Broekman doet verslag, in woord en beeld.

En toen hadden we ineens de kans om naar Canada te gaan. Wij, een band die nog maar amper getekend is. Het album ligt nog niet eens in de winkel en toen kwam er een e-mail uit Toronto. ‘Out of hundreds of bands you have been selected to play at Canadian Music Fest.’ Zo gebeurd, zo gedaan. De hele band boekte een ticket, Maarten regelde een tourtje en daar gingen we dan.
 
In tien dagen tijd van Montreal naar Toronto met vijf optredens. Best vreemd om zo te beginnen, maar ook lekker anoniem zo in het buitenland. We hebben allerlei situaties meegemaakt. Van een goed uitgerust poppodium tot een obscure kelder, zelfs midden in de weilanden hebben we gespeeld. De ene keer stonden we voor een goed gevulde zaal, de andere voor vier mensen. Het was wat improviseren hier en daar, maar we konden als beginnende band meters maken. En dat te kunnen doen aan de andere kant van de Atlantische oceaan is niets minder dan een avontuur. We kwamen vrienden tegen uit Amsterdam en hebben gehangen en gespeeld met I Am Oak die solo door Toronto dwaalde. Te veel indrukken en nieuwe gezichten om op te noemen. Hieronder een kleine greep uit alles wat we meemaakten.
 

Te zien: albumpresentatie Minus the Tiger met ook nog Mineral Beings en V00d00 Gold, zaterdag 7 april 2012 @ EKKO

Minus the Tiger verschijnt bij V2 en is tijdelijk te horen via de Luisterpaal.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht