Degelijke shows van A Polaroid View en Rafts on Rafts op Tweetakt Degelijke shows van A Polaroid View en Rafts on Rafts op Tweetakt

Eclectische set van dj-duo V00d00 Gold besluit de avond

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: David Eerdmans

Degelijke shows van A Polaroid View en Rafts on Rafts op Tweetakt

Eclectische set van dj-duo V00d00 Gold besluit de avond

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: David Eerdmans ,

De laatste tien dagen van maart is Utrecht voor de tiende keer de locatie voor Tweetakt. Het jeugdtheaterfestival biedt niet alleen een divers aanbod aan theatervoorstellingen, maar kent ook altijd een uitgebreid muziekprogramma. Op vrijdag 30 maart togen we naar De Neude voor de optredens van A Polaroid View en Rats on Rafts en een dj-set van V00d00 Gold.

 

Tweetakt heeft er inmiddels al bijna een week opzitten en gaat het laatste weekend in. Behalve de optredens van A Polaroid View en Rats on Rafts zijn er de laatste dagen ook nog shows van onder meer Bart Constant, Eefje de Visser en Junge By Night. De twee bands van vanavond zijn beiden 3FM Serious Talent geweest en hebben al in De Wereld Draait Door gestaan. Maar daar houden de overeenkomsten wel op.
 
A Polaroid View is een band die er duidelijk voor gaat. Hun missie is ‘de allerbeste band van de Benelux formeren’. Aan ambitie is er in ieder geval geen gebrek. Vorig jaar kreeg het viertal mede door het winnen van de Clash of the Titans al een beetje de wind in de zeilen. 2012 moet hun jaar worden. Het debuutalbum moet verschijnen – eerste single ‘Easy Does It’ is een paar weken uit - en de band is geselecteerd voor Serious Talents on Tour. Met hun catchy popsongs mikken ze duidelijk op een breed publiek.
 
Rats on Rafts bewandelt een heel ander pad. De Rotterdammers lijken exact te doen waar ze zin in hebben. Muzikaal heeft de band zich laten inspireren door postpunk, zonder daarbij gedateerd over te komen. Debuutalbum The Moon is Big is in eigen beheer uitgebracht maar door de positieve kritieken heeft Top Notch de band getekend. The Moon Is Big heeft vervolgens een nieuwe, grote release gekregen. Daar stopt het succes niet. De komende maanden is de band onder andere te zien op Motel Mozaique, Into The Spring, deBeschaving en Primavera Sound in Barcelona (twee keer). Het optreden op Tweetakt maakt wel duidelijk dat de muziek van de band niet voor iedere bezoeker is weggelegd. Mede daarvoor mist het optreden de urgentie van eerdere shows, zoals bijvoorbeeld bij Le Guess Who?.

 

 

Gezien: Tweetakt met A Polaroid View, Rats on Rafts en V00d00 Gold, vrijdag 30 maart 2012 @ de Neude, Utrecht

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht