Symphonica Elektronica: de acts die je niet mag missen Symphonica Elektronica: de acts die je niet mag missen

Een kleine selectie uit de line-up

, Tekst: Annemarie Degens

Symphonica Elektronica: de acts die je niet mag missen

Een kleine selectie uit de line-up

Tekst: Annemarie Degens ,

Over een maand is het alweer zo ver: op 12 mei wordt de tweede editie van het elektronische muziekfestival Symphonica Elektronica georganiseerd bij de Haarrijnse Plas in Utrecht. Met een line-up waar je u tegen zegt is het soms moeilijk kiezen. Daarom heeft 3voor12/Utrecht een kleine selectie voor je gemaakt met artiesten die je absoluut niet mag missen. Om alvast goed in de stemming te komen hebben we ook van iedere dj een fijne mix toegevoegd!

DJ+

Na een naam voor zichzelf gemaakt te hebben als resident bij de Amsterdamse feesten Lockdown en Sonic Warfare en het organiseren van feesten als Gute Laune en Dubstep A GoGo is DJ Paulus ‘Plus’ van der Heijden niet meer weg te denken uit de Nederlandse elektronische muziekscene. Zijn nieuwste concept ‘Nachtwerk’, samen met collega-dj Presk, is erg succesvol en begin mei staat ook de eerste editie van zijn nieuwe clubavond HOAX op de agenda van concertzaal de Melkweg. Verwacht van DJ+ een brede mix van elektronische muziek die loopt van house tot UK funky. Nieuwsgierig geworden? In zijn nieuwe mix geeft DJ+ ons alvast een voorproefje van wat we bij Symphonica Elektronica kunnen verwachten.

Black Sun Empire

Door de jaren heen gaf dit Utrechtse drietal ons onvergetelijke albums als Driving Insane en onvergetelijke avonden bij hun feest Blackout in Tivoli, dat inmiddels al negen jaar loopt. Deze pioniers van de Nederlandse drum ’n bass zijn al ruim zeventien jaar bezig met het maken van muziek met de herkenbare, eigen ‘BSE-sound’. Met de opkomst van dubstep zijn zij naast het maken van drum 'n bass ook overgestapt op het maken van elektronische muziek in de bredere zin van het woord. In 2010 kwam hun nieuwste album, Lights and Wires, uit. Een album bomvol dubstepinvloeden, maar nog altijd in die niet te missen Black Sun Empire-sound.

Akkachar

Big Boss van platenlabel Rwina Records Chafik ‘Akkachar’ Chenouf maakte een muzikale reis door hiphop, hardcore en techno. De laatste jaren werd hij gepakt door dubstep en weet dit te mixen met een flinke dosis techno. Ook genres als grime en breakbeat worden naadloos aan elkaar gemixt door deze ‘linke kale’, wat Akkachar ongeveer betekent in het Berbers. Op zijn label bracht hij platen uit van onder andere Eprom en Starkey die internationaal goed ontvangen werden. Akkachar heeft zelf releases op Subway Music en Oi! Recordings en is net terug van een tour door Amerika.

Trentemøller

De Deense house dj en -producer Anders Trentemøller heeft na zijn prijswinnende EP The Trentemøller EP een flink aantal mijlpalen behaald. Zijn debuutalbum The Last Resort kwam uit in 2006 en singles ‘Sunstroke’ en ‘Polar Shift’ werden enorme hits. Zijn live tour ‘Trentemøller live in concert’ met complete band werd internationaal geloofd. Ook Nederland mocht op het Lowlands Festival van deze tour genieten. In 2010 kwam zijn langverwachte album Into The Great Wide Yonder uit. Naast het opzetten van zijn eigen platenlabel ‘In My Room’ is Trentemøller op het moment bezig met een grote wereldtour waarbij hij ook Symphonica Elektronica aandoet voor een dj-set!
Deze essentialmix voor BBC Radio 1 werd door de luisteraars gekozen tot beste essentialmix van het jaar:

El Maria

Hoewel hij jaren geleden bekend werd bij het Utrechtse drum ‘n’ bass collectief Utreg Massive liet Levi ‘El Maria’ Smulders door de jaren heen laten zien dat hij van meer markten thuis is. House, funky, techno, garage: de resident van Colors en organisator van Utrechtse feesten als Connex, Tropique en Bright laat ze moeiteloos samensmelten tot een originele, dansbare set.

Te zien: Symphonica Elektronica, zaterdag 12 mei 2012, Haarrijnse Plas Utrecht.
Check voor meer info de website van Symphonica Elektronica.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht