Bart Constant steelt de show op zaterdagavond bij Tweetakt Bart Constant steelt de show op zaterdagavond bij Tweetakt

Een mooie muziekavond op de Neude, met één winnaar

, Tekst: Marit van Leeuwen / Foto’s: Tweetakt

Bart Constant steelt de show op zaterdagavond bij Tweetakt

Een mooie muziekavond op de Neude, met één winnaar

Tekst: Marit van Leeuwen / Foto’s: Tweetakt ,

De muzikale programmering van Tweetakt lijkt er deze week vaker last van te hebben gehad: er staan tijdens de optredens bijna meer mensen buiten dan binnen. Op de zaterdagavond staan er drie optredens ingepland, en gelukkig weet het publiek de ingang van de fel verlichte kas op de Neude tijdens één daarvan wel goed te vinden.

Dat optreden is van Bart Constant. Begin dit jaar werd zijn debuutalbum nog uitgeroepen tot Album van de Week bij 3voor12, vanaf deze week gaat hij het voorprogramma voor The Kyteman Orchestra verzorgen. Dat Kyteman daarmee een goede keuze heeft gemaakt blijkt ook deze avond weer. De band speelt een sterke set die heftiger overkomt dan het album zou doen vermoeden – en die helaas ook weer binnen een mum van tijd voorbij lijkt te zijn.

De tijd tussen de optredens door wordt aan elkaar gelijmd door DJ Frequency. Ondanks dat hij dat zeer aardig doet, stroomt de zaal bijna leeg en pas halverwege de live set van Marius staat er weer wat volk. Marius produceert bijzonder dansbare electro en vult die live aan met zware baslijnen. Het lijkt alsof mensen wel willen dansen maar het niet helemaal durven. Misschien ligt het aan de prachtig maar enorm fel verlichte kas, of is het eigenlijk gewoon nog een uurtje te vroeg. Tien minuten voordat het optreden is afgelopen staat er aan de zijkant van het podium ineens een man van een jaar of zestig te dansen alsof zijn leven ervan afhangt. Dat lijkt aanstekelijk te werken: aan het einde van het optreden gaan de voetjes van de vloer.


Gezien: Chagall, Bart Constant & Marius, zaterdag 31 maart 2012 @ Tweetakt, de Neude

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht