Baby Face Nelson: "Langzaam spelen kunnen we niet" Baby Face Nelson: "Langzaam spelen kunnen we niet"

3voor12/Utrecht Selecteert catchy countrypunkrock van Utrechtse Bodem

, Tekst: Hanneke van der Linde-de Zeeuw / Foto's: David Eerdmans

Baby Face Nelson: "Langzaam spelen kunnen we niet"

3voor12/Utrecht Selecteert catchy countrypunkrock van Utrechtse Bodem

Tekst: Hanneke van der Linde-de Zeeuw / Foto's: David Eerdmans ,

Honky-tonk country punkrock uit Utrecht, dat is Baby Face Nelson. Aan het eind van april staan ze op Club 3voor12/Utrecht en tot die tijd besteden wij extra aandacht aan de band. Tijd voor een nadere kennismaking: 3voor12/Utrecht dronk een vrijdagmiddagborreltje met zanger Abs ‘Lester Joseph’ Nelson.

Het deels uit Utrecht afkomstige Baby Face Nelson is onze Selecteert van april. De band maakt naar eigen zeggen honky-tonk country punkrock. Tijd voor een nadere kennismaking! 3voor12/Utrecht dronk een vrijdagmiddagborreltje met zanger Abs ‘Lester Joseph’ Nelson.

Wereldfaam

Nelson: “Baby Face Nelson is nog maar een paar maanden bezig in deze bezetting. Ik kende onze gitarist (‘Babyface Calf’) al meerdere jaren. We beweerden altijd dat we wereldfaam zouden bereiken en dat we héél goed waren. Maar eigenlijk dronken we vooral veel bier samen, bij voorkeur midden in de nacht. Dus van die wereldfaam kwam natuurlijk niks. Op een gegeven moment vonden we het mooi geweest en zijn we serieus aan het werk gegaan. We zijn nummers gaan schrijven en op zoek gegaan naar extra bandleden.”

“Onze bassist, René ‘Ramblin' Ray’ Voorberg, hebben we ergens uit een donker hol getrokken. Ook drummer JP (‘John Polly Boemtak’) heb ik midden in de nacht opgescharreld. Ik was ergens een biertje aan het drinken toen JP me vertelde dat hij een week daarvoor uit z’n band was gestapt. Ik heb hem uitgenodigd om bij Baby Face Nelson te komen drummen en een week later zat ie bij ons in de oefenruimte!”

Niet te moeilijk

“Ik speel het liefst punkrock. Óf Johnny Cash. In Baby Face Nelson heb ik ze gecombineerd. We noemen onze muziekstijl honky-tonk country. Langzaam spelen kunnen we niet, dat komt vast door ons punkrockverleden.” Waarom is Baby Face Nelson eigenlijk zo leuk om naar te luisteren? Nelson:  “Ik geloof dat een nummer catchy en rechttoe rechtaan moet zijn. Muziek moet vooral niet te moeilijk zijn! Als een nummer langer dan 3 minuten duurt, word ik erg chagrijnig. Wij zijn geen symforockers. Dan hadden we wel lange haren en een Dream Theatershirt aan gehad!”

“Bij onze repetities komt iedereen te laat, behalve ik. Dat is prima, want dan kan ik rustig de microfoons inpluggen. Als iedereen is gearriveerd, pakken we een lauw Euroshopperbiertje erbij en gaan we lekker spelen. We werken nieuwe nummers uit en spelen onze sets door. Met een beetje mazzel doet onze drummer wat rapwerk, produceert hij een paar moeilijke hiphopbeats en zingt onze bassist René nog een paar Beach Boysliedjes.”

Rock 'n roll tussen de hooibalen

Op de Bandcamp van Baby Face Nelson is de EP Old Love, Empty Bottles te downloaden. “We hebben de EP opgenomen in een oude vervallen koeienstal in Ermelo. Het was er ijskoud. We hebben alles in een keer ingeramd  met sjaaltjes om en handschoenen aan. Stonden we daar tussen de hooibalen rock ‘n’ roll te spelen. Vandaar dat de plaat ook redelijk vuig klinkt, we moesten heel hard spelen om een beetje warm te blijven!” De nummers zijn geproduceerd en afgemixt door lokale bekendheid Pim van de Werken. Nelson: “Pim was enthousiast over onze muziek. Hij hoefde namelijk maar 18 sporen af te mixen in plaats van de gebruikelijke 56 van de moeilijke indiebandjes die hij normaal mixt, haha!”

“De komende tijd gaan we spelen, spelen, spelen. We willen zoveel naamsbekendheid bereiken als mogelijk en lekker optreden met leuke bandjes.” Donderdag 26 april staat de band op Club 3voor12/Utrecht. Heeft Baby Face Nelson nog een wens voor de toekomst? Nelson: “Het liefst zouden we volgend jaar op de Zwarte Cross spelen. Het publiek daar past wel in ons straatje. En het is nog niet zo dichtbij, dus dan hebben we lekker de tijd om meer optredens te doen en rustig te oefenen!”

Te zien: Baby Face Nelson en Zibabu, 20 april 2012 @ ACU Utrecht

En uiteraard is Baby Face Nelson ook te zien tijdens Club 3voor12/Utrecht, 26 april 2012 @ dB's, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht