3voor12/Utrecht Selecteert: Baby Face Nelson 3voor12/Utrecht Selecteert: Baby Face Nelson

Met whiskywalm omgeven country-punkrock-kwartet in de schijnwerpers

, Tekst: Niels Spinhoven

3voor12/Utrecht Selecteert: Baby Face Nelson

Met whiskywalm omgeven country-punkrock-kwartet in de schijnwerpers

Tekst: Niels Spinhoven ,

Elke maand selecteert 3voor12/Utrecht een interessante band of artiest die het volgens ons wel eens ver kan gaan schoppen. Het mooie lenteweer maakt dorstig en Baby Face Nelson maakt met whisky doordrenkte countryrock; één van die uitstekende redenen om dit kwartet uit te roepen tot 3voor12/Utrecht Selecteert van april.

De band van zanger Abs 'Lester Joseph' Nelson en gitarist Babyface Calf heeft zich vernoemd naar een vermaarde gangster uit het Chicago ten tijde de van grote depressie, de drooglegging en de daaruit ontstane door de maffia geregisseerde illegale drankhandel. De gewetenloze bankrover kwam in 1937 om het leven na een schietpartij tijdens een politieachtervolging. Even voor de goede orde, het was Nelson die de politie achtervolgde. Kortom, een markante figuur uit een tot de verbeelding sprekende periode in de Amerikaanse geschiedenis.

Een dergelijke wijdverbreide reputatie heeft de band Baby Face Nelson nog niet, maar daar wordt hard aan gewerkt. Met een in gepaste stijl opgezette website, maar vooral met de in februari verschenen EP Old Love, Empty Bottles. Het plaatje bevat drie nummers vol vuige gitaarriffs, galopperende ritmes, smerige solo’s en met een vleugje folk. En dat alles in krap zeven minuten.

Maak deze maand kennis met Baby Face Nelson op 3voor12/Utrecht. We onderwerpen ze aan een interview, zetten ze op de gevoelige plaat in een fotoreportage en proberen ze voor de videocamera te krijgen. Eenmaal volledig uitgewoond zetten we ze traditiegetrouw aan het eind van de maand op de Club op het podium in dB's, waar je nog altijd gewoon voor een crisisproof bedrag van nul euro binnenkomt. Dus zegt dat voort en komt allen in grote getale.

Te zien:  Baby Face Nelson is te zien tijdens Club 3voor12/Utrecht, 26 april 2012 @ dB’s, Utrecht

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht