Muzikale speurtocht in Nieuwegein

Feestelijke opening City Plaza vol muzikale verrassingen

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

City Plaza, het vernieuwde en gerenoveerde winkelgebied in Nieuwegein, wordt komend weekend feestelijk geopend. Waar vele maanden lang alleen bouwgeluiden te horen waren, is het nu tijd voor muziek! Zaterdagmiddag 1 oktober vindt er tussen 13:00 en 17:00 een muzikale speurtocht plaats, met optredens van onder andere Jasper Mook, Mees en Town of Saints.

Feestelijke opening City Plaza vol muzikale verrassingen

City Plaza, het vernieuwde en gerenoveerde winkelgebied in Nieuwegein, wordt komend weekend feestelijk geopend. Nu is een dergelijke gebeurtenis voor de gemiddelde 3VOOR12/Utrecht-lezer zo op het eerste gezicht niet zo bijster interessant, maar deze keer is voor een bijzondere insteek gekozen. Zaterdagmiddag 1 oktober vindt er namelijk tussen 13:00 en 17:00 een heuse muzikale speurtocht plaats.

Waar vele maanden lang alleen bouwgeluiden te horen waren, is het nu tijd voor muziek!  In samenwerking met Stef (Stichting evenementen/festivals), Poppositie en 3VOOR12/Utrecht staan jonge, veelbelovende muzikanten uit de provincie Utrecht garant voor een muzikale middag. Op tal van plekken in het winkelcentrum zijn interactieve muzikale elementen zoals bijvoorbeeld een silent disco, een muziektandem of dansmatten te vinden. Daarbij word je getrakteerd op intieme optredens van onder andere de singer-songwriters Jasper Mook en Mees en de folkband Town of Saints. Op het hoofdpodium kun je genieten van optredens van de rootsy folk van Tilia en Mr Richard en het singer-songwriter trio Pantoufle.

Het is aan de bezoeker om alle muzikale plekken in kaart te brengen. Aan de informatiebalie kun je een gratis stempelkaart ophalen, waarmee je op verkenning gaat door het nieuwe centrum. Verzamel alle stempels, lever de kaart in bij een van de ‘bouwvakkers’ en wie weet ga je met een leuke beloning in je boodschappentas weer terug naar huis. 3VOOR12/Utrecht is in ieder geval van de partij met een vouwwagen vol muzikale verrassingen…

City Plaza is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (de sneltram stopt er midden in) en ook met de auto ben je zo in het nieuwe centrum. Tot zaterdag!

Te zien: o.a. Mees, Tillia, Mr. Richard, Pantoufle en Jasper Mook, zaterdag 1 oktober 2011 @ City Plaza, Nieuwegein