Kort Utrechts Popnieuws – week 38

A Balladeer, Rachèl Louise, Wildgroei, Juicy Jones, Florian Wolff, het NFF en Sur Nilsson.

Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Jacco de Jager ,

Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes en informatie - te veel om mee te nemen. In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws laten we in sneltreinvaart het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem de revue passeren. Deze week nieuws over onder anderen A Balladeer, Rachèl Louise en Sur Nilsson.

Het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem

De redactie van 3VOOR12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen. In onze nieuwe rubriek Kort Utrechts Popnieuws vind je het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem. Inclusief een exclusieve illustratie! Deze week nieuws over onder anderen A Balladeer, Rachèl Louise en Sur Nilsson. Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail dit dan naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

Solo-balladeer
A Balladeer-frontman Marinus de Goederen begeeft zich als zijn alter ego mr. a balladeer al een tijdje op het solopad. Begin oktober begint hij aan zijn eerste theatertournee met de welluidende naam ‘Save Your Drama For Your Mama’. Vooralsnog staan er geen shows in Utrecht op het programma, maar houd de speellijst in de gaten - er komen regelmatig shows bij.

Rachèl Louise
In april was ze 3VOOR12/Utrecht Selecteert, in juni won ze de Utrecht Popprijs en werd ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, en in juli en augustus was ze te zien op talloze festivals. Over wie we het hebben? Rachèl Louise natuurlijk! De Utrechtse singer-songwriter gaat als een speer en was donderdagavond te zien in De Wereld Draait Door, waar ze haar nieuwe single ‘Hardcore’ ten gehore bracht. Gemist? Kijk hier haar optreden terug.

Wildgroei
Op donderdag 29 september vindt de eerste Wildgroei-editie van het nieuwe seizoen plaats, het electro-feest om te chillen, te sjansen en te dansen. Op het programma van deze editie staan Schoolplein, Beat The Bastardz, Mok-C, Tagteam Dub en VJ Glitterende Eenhoorn. Waren de vorige Wildgroei-edities gratis, nu wordt er een klein entreebedrag gevraagd; je mag zelf bepalen hoeveel (zolang het maar een bedrag is tussen de drie en zes euro). Je bijdrage zie je terug in het programma. Tijdens de komende editie toveren de Schoolplein-dj’s EKKO om tot – je raadt het al – een schoolplein. Verder worden er iedere editie ‘goodies’ weggegeven, zoals tasjes, cd's en T-shirts.

Hapje en een drankje
Na het stoppen van voormalig Clash of the Titans-finalist Sonny Rocket zijn de vier bandleden een nieuwe band gestart: Luckiest Man Alive. Op 29 september is de band te bewonderen in café Flitz aan de Rozenstraat en op zaterdag 1 oktober geven ze een bijzonder optreden in de tuin van het prachtige landhuis Sandwijck aan de rand van Utrecht. Tijdens dit concert vinden van 15.00 tot 19.00 uur opnames plaats voor een clip. Wil je erbij zijn? Stuur dan een mail naar info@luckiestmanalive.nl. Het enige wat je volgens de band hoeft te doen, is genieten van de muziek, de tuin, de hapjes en de drankjes…

Sur Nilsson
Tijdens de releaseshow van The Medics vorige week vrijdag in Tivoli de Helling trommelden bandleden van John Coffey en Sur Nilsson gezellig mee. John Coffey kennen we al langer, maar Sur Nilsson is een relatief onbekende band in de Utrechtse scene. Daar kan binnenkort wel eens verandering in komen. Luister via hun Bandcamp-profiel alvast naar de EP die ze met Martijn Groeneveld (producer) hebben opgenomen.

Juicy Jones
Midden september presenteerde Juicy Jones in ‘t Oude Pothuys hun eerste single ‘I Wonder’ en bijbehorende videoclip. De video ‘vertoont een droomwereld vol symboliek waarin een observerende en zelfkritische blik op de wereld wordt geworpen’. Toe maar! Oordeel zelf…

Florian op de Luisterpaal
Na het verschijnen van zijn debuutalbum ‘Catching Up, Standing Still’ in 2008 ging het snel met singer-songwriter Florian Wolff. Hij stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, werd uitgeroepen tot Serious Talent en de single 'Best Girl' werd een bescheiden zomerhitje op 3FM. Zijn nieuwe album ‘The Nature of Things’ is tijdelijk te horen op de Luisterpaal.

Hollandsch Weertje
Voor de zestiende keer verzorgen studenten Muziektechnologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) live muziek bij een historisch filmprogramma van het Nederlands Film Festival. Dit jaar hebben de HKU’ers muziek gecomponeerd bij zwijgende films en filmfragmenten uit de periode 1920 - 1930 over Nederland onder extreme weersomstandigheden. ‘Hollandsch Weertje’ wordt drie keer uitgevoerd: op vrijdag 23 september (19.30 uur en 21.30 uur) en zaterdag 24 september (13.30 uur), in Filmtheater ’t Hoogt. 

Democratie op de dansvloer
Nooit meer klagen over de dj, want wat er gedraaid wordt, bepaal je zelf! Althans, tijdens #vindikleuker 2.0. op vrijdag 30 september in De Kelder te Amersfoort. Vraag via Twitter je eigen nummers aan en kies een genre onder vermelding van ‘#vindikleuker’. Wie geen smartphone heeft, kan via een bureaucratische weg met een balpen verzoekjes indienen. VJ Hoax en Joel Gibbs zorgen voor visuals waarvan de danser onderdeel is. Tweets met “#vindikleuker” verschijnen op het grote scherm en een live-verbinding met Chatroulette zorgt voor een extra dimensie.