Clash of the Titans 2011/2012: nieuwe ronde, nieuwe kansen

1 oktober starten de inschrijvingen voor de nieuwe Clash

Tekst: Sabine Schoppers ,

Stichting Ruis (muziekprogrammeur van dB's) organiseert dit jaar alweer voor de veertiende keer de bandwedstrijd Clash of the Titans. Maar liefst 50 bands zullen gaan strijden voor de eerste plaats. Hiermee kunnen ze leuke, maar vooral nuttige prijzen kunnen winnen en eeuwige roem vergaren.

1 oktober starten de inschrijvingen voor de nieuwe Clash

De Clash of the Titans is ondertussen een begrip geworden in de Utrechtse muziekwereld. Het is één van de vele bandwedstrijden die de stad en de provincie Utrecht kennen, maar wel de grootste. Voorgaande jaren heeft de Clash vele topbands een podium gegeven, zoals de winnaars A Polaroid View (2011, Popronde 2011, support The Naked & Famous) en Kleinindustrie (2010, momenteel optredens in de Melkweg en Tivoli de Helling). Maar ook deelnemers Rachèl Louise (laatst nog bij DWDD) en The Medics (nieuwe cd uit, uitverkochte releaseshow, nummer in FIFA2012) doen het erg goed in het hedendaagse popland.

De voorrondes zullen net als voorgaande jaren gehouden worden in dB's, EKKO, ACU en Azotod (in de Meern). Maar de finale zal in plaats van in EKKO dit jaar in het grotere Tivoli de Helling gehouden worden, zodat nog meer mensen kunnen genieten van het nieuwe Utrechts talent. De jury, onder leiding van Hans Vrijmoed, oud-hoofdredacteur van 3VOOR12/Utrecht en freelance popjournalist, zal bestaan uit verschillende mensen uit de muziekwereld, waaronder muzikanten, journalisten en muziekorganisatoren.

Vanaf 1 oktober kunnen bands uit de provincie Utrecht zich aanmelden via de site van de Clash. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. De band moet dus uit de omgeving van Utrecht komen, het mag geen coverband zijn en de band moet al opnames hebben gemaakt die te beluisteren zijn.

De winnende band wint een mooi prijzenpakket met daarin vier repetities bij dB's oefenstudio's, twee dagen opnemen in Studio Moskou, een wisselbokaal, optredens op Bevrijdingsfestival Utrecht, deelname aan De Utrecht Popprijs, een professionele fotoshoot en een waardebon van Feedback.

Dus zit je in een band, meld je dan zo snel mogelijk aan en wie weet zien we je binnenkort in één van de tien voorrondes spelen!