3VOOR12/Utrecht Selecteert: Minus The Tiger 3VOOR12/Utrecht Selecteert: Minus The Tiger

Dromerige aftrap van het nieuwe Club 3VOOR12/Utrecht seizoen

, Tekst: Mike van Dooyeweert

3VOOR12/Utrecht Selecteert: Minus The Tiger

Dromerige aftrap van het nieuwe Club 3VOOR12/Utrecht seizoen

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

Club 3VOOR12/Utrecht is terug van zomerreces: op 29 september staat er weer een nieuwe editie op het programma. En zoals gebruikelijk besteden we elke maand weer extra veel aandacht aan een act die op het Clubpodium zal staan. Deze maand valt de eer te beurt aan Minus The Tiger.

Dromerige aftrap van het nieuwe Club 3VOOR12/Utrecht seizoen

Na de teleurstellende Nederlandse zomer volgt september, de maand waarin iedereen weer aan de bak moet. Maar er is één leuk vooruitzicht: eind september houden we in dB’s in Utrecht weer gewoon een nieuwe editie van Club 3VOOR12/Utrecht; de eerste na de zomerstop. Dat betekent dat we elke maand ook weer een van de Clubacts in het zonnetje zetten in 3VOOR12/Utrecht Selecteert. Een interview, een fotoverslag en een video-item moeten je zo nieuwsgierig maken naar de geselecteerde act, dat je vanzelf naar Club 3VOOR12/Utrecht komt. September staat in het teken van Minus The Tiger.

Minus The Tiger is opgericht door broer en zus Anne en Jesse Broekman. De band is vernoemd naar Mijnes, de inmiddels overleden kat van Anne. Inmiddels hebben broer en zus versterking gekregen van singer-songwriter Arthur Adam. Met z’n drieën maken ze dromerige pop die doet denken aan muziek van Feist, Fever Ray en Beach House (aldus de Facebookpagina). Laten we overigens niet vergeten dat de band in de rug gesteund wordt door producer Maarten Besseling, bekend van In A Cabin With.

Inmiddels is er een eerste single: het nummer ‘Follow Me Down’. Op dit moment werkt de band aan een debuutplaat, die eind dit jaar moet uitkomen. Ondertussen treedt Minus The Tiger onder andere op in het voorprogramma van de Australische band The Jezabels, op 17 september in EKKO.

De komende weken maak je nader kennis met Minus The Tiger. Vergeet natuurlijk vooral niet dat ze op donderdag 29 september in Club 3VOOR12/Utrecht staan. Maar dat had je vast al in je agenda genoteerd.

Te zien: Club 3VOOR12/Utrecht met: GEM (solo), Coppersky, Minus The Tiger en Uber-Ich, donderdag 29 september 2011 @ dB’s, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht